header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Kom kijken naar nationale Lacrosseteam 29 maart op Shinty

Nieuws afbeelding 27-3-2015 A.s. zondag 29 maart komt het nationale Lacrosse vrouwenteam trainen op Shinty - op weg naar het Europees kampioenschap in Praag in augustus.
Lacrosse is een relatief jonge sport in Nederland (alhoewel nog altijd 15 jaar oud) en wordt nu gespeeld in alle studentensteden in Nederland. Er zit een sterk sportieve relatie met veldhockey in zover dat stick en balskills, atletisch vermogen en teamspel inzicht van belang zijn - net als in veldhockey. Het is dan ook niet verrassend dat veel lacrossespeelsters oud veldhockeyspeelsters zijn.
Alhoewel het een jonge sport in Nederland is, is Lacrosse al bijna 1000 jaar oud dat begon bij de Native Americans. De huidige sportvorm ontstond in Canada rond 1850. Er spelen nu ongeveer 40 landen lacrosse wereldwijd en er zijn ongeveer evenveel lacrossespelers wereldwijd als veldhockeyspelers. Vanwege het snelle spel is het attractief om naar te kijken (en te spelen!) en het is dan ook een van de snelst groeiende sporten wereldwijd.
De dames eindigen de training altijd met een westrijdje (zo rond 16.30). Wie het leuk vindt om te bekijken is van harte welkom! Er is ook een relatie met Driebergen en Shinty: een van de leden van het team - Kimberly Vuurboom oud Shinty lid - komt uit Driebergen. Op de foto maakt zij een goal tegen Duitsland (altijd leuk voor ons Nederlanders, niet waar?). Deel op: