header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Senioren

Fithockey biedt veel voor senioren

Nieuws afbeelding 6-10-2015
Fithockey is een nieuwe activiteit voor senioren met of zonder hockey ervaring. Iedereen weet dat bewegen gezond is maar sport biedt meer dan alleen fit worden. Sporten zorgt voor ontspanning, zelfvertrouwen, plezier en natuurlijk een betere conditie. Fithockey staat voor veilig bewegen in groepsverband, buiten sporten, sociale contacten. U sport 10 weken op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 onder begeleiding van een ervaren trainer. Shinty beschikt over een gezellig clubhuis waar na afloop van de training met elkaar wat gedronken kan worden. 

Een training bestaat uit een warming up, technische en tactische oefenvormen en sluit af met een cooling down. Er wordt gespeeld met zachte ballen in verschillende maten, ringen en knotsen. Fithockey wordt buiten gespeeld op kunstgras. Kunstgras heeft het voordeel dat het goed schokken opvangt, waardoor gewrichten als enkels, knieĆ«n en heupen, minder belast worden dan bij veel andere (buiten)sporten. Het materiaal waarmee gespeeld wordt is zacht, zodat er  nauwelijks blessures kunnen ontstaan.

Nieuwsgierig?  Stuur een bericht naar [email protected] en maak een afspraak om een keer mee te trainen op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur.  Bevalt de proeftraining dan kunt zich inschrijven als Fithockeylid bij Shinty. De contributie voor een seizoen Fithockey bedraagt 150 euro. U traint dan van begin september tot half december en van 1 maart tot half juni. De Fithockeygroep draait ook om gezelligheid. Na afloop van de training wordt er gezamenlijk nog wat gedronken en nagepraat.

Dit filmpje van de KNHB geeft ook een goede indruk van fithochey: https://youtu.be/dySqrmg6_UY

Deel op: