header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Hockeyregelkennis, scherp het aan!

Nieuws afbeelding 12-10-2015

We herkennen het bijna allemaal, kijken naar een hockeywedstrijd (of zelf spelend) vragen we ons soms af waarom er wel/niet gefloten werd en waarom. Regels regels regels, het lijken er zoveel en wanneer gelden ze nu wel, of niet?
Daarom vinden wij het als Shinty arbitragecommissie belangrijk dat er bij zoveel mogelijk leden van onze club een goede basis ligt van de hockeyregels. Die wens vullen we nu al voor een deel in door de verplichting om vanaf de B-lijn alle teamleden hun clubscheidsrechterkaart te laten halen.
Echter naast onze jeugdteamleden zouden we graag ook zoveel mogelijk anderen willen stimuleren om ook de clubscheidsrechterkaart te halen.

Zeker vanuit de rol van:

-          Spelbegeleiders jongste jeugd: omdat jullie vanuit deze positie kunnen bijdragen aan een belangrijke basis van de regels bij je jongste jeugd.

-          Coach: om niet alleen de regelkennis verder over te dragen in je team, maar ook vanuit je functie beter en correcter te kunnen coachen.

-          Dames/heren en veteranen: omdat bij sommige nieuwe leden de basis nog ontbreek, en bij anderen juist een mooie basis van ervaring ligt om andere teamleden of je kinderen te helpen.

-          Ouders: om het spel beter te begrijpen en je kind hiermee te ondersteunen in hun ontwikkeling naar een betere hockeyer.

Daarom roepen we bovenstaande groep op om zich op te geven voor de cursus clubscheidsrechter. De cursus kun je gewoon thuis via internet volgen en kost je aan tijd in totaal niet meer dan drie uurtjes. Geen ouderwets ‘leerwerk’ maar zes modules met vragen die je in een half uur per module de belangrijkste hockeykennis bijbrengt. Aansluitend kun je het examen doen op de club (eerste mogelijkheid op dinsdagavond  27 oktober). Samen met een tip-uurtje vlak voor het examen waarin we de kennis klassikaal nog eens extra aanscherpen is het succesvol afronden van het examen bijna gegarandeerd.

Laat je dus niet kennen, maar zorg dat je zelf de hockeyregels kent!

Meld je aan door een e-mail te sturen naar: [email protected]
Sturen we jou een link naar de e-learning zodat je meteen aan de slag kunt.

 

Deel op:

Zoeken

Agenda

15-12 Kerstdiner O16
16-12 Kerstdiner O14

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]