header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Warming-up App KNHB

Nieuws afbeelding 15-12-2015
De KNHB heeft een warming-up programma geschreven in samenwerking met Interpolis. De trainers kunnen dit programma gebruiken om blessures te voorkomen. Vanuit Shinty adviseren wij maximaal 10 minuten hier mee bezig te zijn, om zo ook voldoende tijd over te houden voor de training zelf. 10 minuten is inclusief de 2 a 3 rondjes warmlopen.

Vanuit de KNHB:

Waarom dit programma?

Als je veilig en met plezier wilt blijven hockeyen, helpt het om al jong de juiste oefeningen te leren. Het vraagt heel wat van lichaam en geest om tijdens de groei blessurevrij te sporten. En voor de jeugd, zeker voor jonge kinderen, wil je dat de oefeningen vooral leuk zijn, zodat plezier voorop blijft staan. Ook als het om een goede warming-up gaat.

Wat willen we bereiken?

Door dit programma aan te bieden, dagen we jou en je spelers uit om altijd een goede en gevarieerde warming-up te doen. Uit onderzoek weten we dat je daarmee de kans op blessures een stuk kleiner maakt.

Niet alle blessures zijn te voorkomen, maar wel veel. Als een speler fit, geconcentreerd en vaardig is, is de kans op ernstige blessures minder groot. Als trainer ben jij de aangewezen persoon om je speler s de benodigde vaardigheden bij te brengen. Daarom heeft VeiligheidNL in samenwerking met de KNHB, Interpolis en kinder- en sportfysiotherapeuten dit warming-up programma ontwikkeld, speciaal voor hockey.

Voor de warming-up app hierbij de link:

Voor website zelf, klik hier
Voor Apple klik hier
Voor Android klik hierDeel op:

Zoeken

Agenda

15-12 Kerstdiner O16
16-12 Kerstdiner O14

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]