header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

CS+ opleiding op Shinty van start

Nieuws afbeelding 21-3-2016

Sinds enkele jaren biedt de KNHB de mogelijkheid om voor de echt enthousiaste clubscheidsrechters de Clubscheidsrechter Plus (CS+) opleiding aan te bieden.


Deze praktijkopleiding (op de club) biedt een extra verdiepingsslag om enthousiaste scheidsrechters te ondersteunen bij het zetten van de volgende stap in hun scheidsrechtercarri√®re.


Shinty gaat volgende week starten met het opleiden van de eerste groep van kandidaten naar het CS+ scheidsrechterschap.


 

Met behulp van eigen Shinty leercoaches die door de KNHB zijn opgeleid worden de cursisten individueel begeleid en gecoacht naar het niveau waarop men de eindtoets kan afleggen. Daarin worden er verschillende workshops georganiseerd waarin bijvoorbeeld topwedstrijden worden bezocht en geanalyseerd maar ook de spelregelkennis nog eens verder wordt aangescherpt.


 

Ook de psychologie van het fluiten wordt belicht (vaak een erg onderschat onderdeel van het scheidsrechterschap), en evt. kan men deelnemen aan een weerbaarheidscursus.


 

De basis blijft natuurlijk veel fluitmeters maken om zo de verbeterpunten die je samen met je leercoach hebt bepaald (aan de hand van de door de KNHB bepaalde competenties) onder de knie te krijgen.


 

De cursus is voor clubleden vanaf 15 jaar en duurt afhankelijk van het instapniveau een half jaar tot een jaar, met als beloning het mooie groene KNHB CS+ shirt.


 

Het uiteindelijk doel is om de kwaliteit van de clubarbitrage verder te verbeteren en te laten aansluiten bij de ambities van de club en de diverse teams.


 

Binnenkort zullen jullie de eerste kandidaten en leercoaches op de velden zien, duidelijk herkenbaar aan hun groene shirts.


 

Ben jij ook zo'n enthousiaste scheidsrechter en tevens bereidt om regelmatig op de club te fluiten, dan ben je mogelijk een geschikte kandidaat voor de opleiding.


 

Stuur een email naar [email protected] , dan gaan we je uitnodigen voor een info/selectiebijeenkomst waarin we samen gaan kijken of jij de kandidaat bent die we zoeken.


 

 

Arbitrage commissie Shinty

Deel op:

Gerelateerde nieuwsberichten

Sportief weekend!

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]