header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Accommodatie

De feiten over veld 3

Nieuws afbeelding 19-12-2016 De afgelopen tijd is er veel gesproken over veld 3. Waar veld 3 eerst nog ons ‘top’ veld was, is sinds de aanleg van onze nieuwe velden 1 en 2, dit veld een stuk minder aantrekkelijk geworden. Maar wat zijn nu de feiten?

Wat zijn de feiten?

- De velden waar wij als Shinty op spelen, zijn eigendom van de gemeente. De gemeente is dus in feite onze ‘huisbaas’ als het op de velden aankomt. 
- Veld 3 is op 3 september 2009 opgeleverd. Uitgangspunt is dat dit veld 12-15 jaar mee zou kunnen voor het in aanmerking komt voor vervanging. Dat zou dus betekenen dat we niet eerder dan in 2021 een vervanging voor veld 3 kunnen verwachten. 
- Door de aanleg van veld 1 en 2 is de kwaliteit van veld 3 wel enigszins achteruit gegaan. Er is veel vuil in de vezels gekomen. Daarom heeft veld 3 afgelopen zomer een grote onderhoudsbeurt gekregen, waarbij zoveel mogelijk vuil en alg uit de vezels is gezogen en waarbij een grote lading nieuw zand is ingeveegd.
- In september 2016 hebben we een bedrijf, dat gespecialiseerd is in kunstgrasvelden, veld 3 laten nakijken. Onze vraag aan hen was, of het veld nog steeds kwalitatief hoog genoeg is om hier wedstrijden en trainingen op te laten plaatsvinden. Het resultaat van deze inspectie was dat het veld op dit moment nog in goede staat is. Het ziet er beter uit dan een aantal zandvelden van clubs in onze directe omgeving, waar ook nog steeds op wordt gespeeld. Echter, zij gaven wel aan dat de gebruikerssporen dermate zijn, dat het veld geen 5 jaar meer mee gaat. Wij zullen dus eerder dan 2021 aan vervanging van veld 3 moeten denken.
- De KNHB heeft voor het spelen van wedstrijden richtlijnen opgelegd over de afmetingen van     hockeyvelden. Veld 3 voldoet niet aan deze richtlijnen. Dit is de reden waarom teams die hoger dan 3e klasse spelen, geen officiële wedstrijden op veld 3 mogen spelen. 

Welke stappen zijn we nu aan het nemen?

- Met de gemeente gaan wij nu al in overleg over de mogelijke vervanging van veld 3. Dit is een langdurig proces dat op tijd gestart moet worden.
- Bij de KNHB gaan we in overleg welke mogelijkheden er zijn voor veld 3. Denk bijvoorbeeld aan dispensatie van de regeling dat alleen 3e klasse en lager op veld 3 mogen spelen en een uitbreiding van de regeling naar 2e klasse en lager. Dit geeft ons meer capaciteit voor de wedstrijden en meer mogelijkheden om te rouleren. Let wel, dit kan een tijdelijke oplossing zijn en is nog geenszins een toezegging.

Concluderend kunnen we zeggen dat veld 3 op dit moment dus nog steeds van voldoende kwaliteit is om op te trainen en om wedstrijden op te spelen. Echter, we zijn nu al begonnen met het onderzoeken van de vervangingsmogelijkheden voor veld 3 om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. 

Deel op:

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]