header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Begeleiding scheidsrechters via headsets

Nieuws afbeelding 22-2-2017 De Arbitrage Commissie heeft, na een half jaar testen met diverse apparatuur, voor alle velden draadloze headsets aangeschaft, Dit om zo de beginnende scheidsrechters nog beter te kunnen begeleiden bij hun eerste stappen op het veld. 

Voorheen liep er natuurlijk ook altijd al een begeleider mee, maar het was vaak lastig om twee scheidsrechters tegelijkertijd te coachen. De rol van de begeleider is ook puur om te begeleiden langs het veld en waar nodig bij te sturen. Het meebeslissen of wijzen is dan ook verboden, want er zijn maar twee scheidsrechters op een hockeyveld, en geen drie.

Soms krijgen we de tip om een beginner samen met een meer ervaren scheidsrechter te laten fluiten. Echter dit resulteert niet alleen in een arbitraire onbalans maar brengt een groot risico met zich mee dat de beginner overklast wordt door de ervaren fluiter en uiteindelijk niets leert. Door fouten te maken leert iedereen het snelst, waarbij we door een goed briefing vooraf zorgen dat het de wedstrijd zo min mogelijk be├»nvloedt. 

Met de headsets hopen we daar een extra bijdrage aan te kunnen leveren, en zorgen we dat beginnende scheidsrechters met nog meer vertrouwen in het veld staan. Want met een goede eerste stap zijn we ook voor de komende jaren voorzien van genoeg enthousiaste scheidsrechters op Shinty.
 
De Arbitrage Commissie.
Deel op:

Gerelateerde nieuwsberichten

Week van de Scheidsrechter

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]