header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Vrijwilligers

Vrijwilliger in het zonnetje: Rob Cornelissen

Nieuws afbeelding 12-12-2017 Zonder vrijwilligers geen Shinty! We zijn dan ook heel blij met hen! Elk maand kun je in deze rubriek kennismaken met onze helden die op en rond Shinty te vinden zijn. Deze keer maken we kennis met Rob Cornelissen van de Commissie Sportiviteit & Respect.

Kun je wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Rob Cornelissen en ik loop nu al een jaar of 10 op Shinty rond. In eerste instantie doordat mijn kinderen Fem, Keet en Roef zijn gaan hockeyen en enkele jaren geleden heb ik de hockeystick zelf weer opgepakt en speel ik met veel plezier in Heren Veteranen C. Het hockeyspel heb ik ontdekt tijdens mijn studententijd en de combinatie van techniek, inzicht, snelheid en gezelligheid boeit me.   

Hoe ben je bij Shinty betrokken geraakt en wat doe je als vrijwilliger?
Door de kinderen ben ik actief geworden als coach van de 3-tallen tot de C-jeugd en fluit ik ook regelmatig een wedstrijd. Scheidsrechters hebben een belangrijke rol bij het spel en voor Shinty en samen met Bart Molenaar en een aantal anderen begeleid ik de jeugdscheidsrechters die nog niet zo vaak gefloten hebben. Mijn rol is vooral een morele steun in de rug en wat aanwijzingen. De feedback van de scheidsrechters daarop is positief, vooral als er zo nu en dan sprake is van ‘mondige’ coaches of publiek. De aanwezigheid van wat senioriteit werkt dan in hun voordeel en geeft ze meer zelfvertrouwen.

Tevens ben ik actief als lid in de commissie ‘Sportiviteit en Respect’ van Shinty. Velen van de lezers zullen nog niet zoveel hiervan hebben gehoord en als het gaat ‘zoals het heurt’ op Shinty dan zal dat ook niet gebeuren wat één van de voornaamste doelstellingen van de commissie is. De KNHB heeft door verruwing in en rond de velden in spel, onderling respect en gedrag van spelers en supporters dit een prioriteit gegeven in het beleid wat door de clubs wordt opgepakt. 

Shinty is een samenleving in het klein en daar gelden regels en omgangsvormen die het voor iedereen leuk en prettig maakt. Dit is niet alleen sportief in het veld maar ook respect voor je team(genoot), bardiensten, fluitbeurten en je eigen rommel opruimen. Als commissie proberen we hiervoor aandacht te krijgen zodat dit bij spelers, ouders en vrijwilligers bewustwording met zich meebrengt. Dit proberen we te doen door stickers en posters, de SAM (sportiviteitsambassadeur in de A-jeugd, senioren en veteranen), de Fair Play Bokaal en het Boerenkooltoernooi die de start na de winterstop inluidt.  

Kunnen jullie nog hulp gebruiken in de Commissie Sportiviteit & Respect?
De commissie heeft momenteel voldoende leden en het zou mooi zijn als alle ouders en spelers op Shinty zich een beetje SAM zouden voelen.  

Wat vind je leuk aan het vrijwilligerswerk voor Shinty? 
Het leuke aan het vrijwilligerswerk is dat je betrokken bent bij de sport, de sport van de kinderen en je daarmee iets terugdoet voor een club waar je zelf direct of indirect plezier hebt en je steentje bijdraagt aan het laten functioneren van de club. Zonder vrijwilligers is dit niet mogelijk en zou Shinty niet zo’n breed draagvlak bij de leden en betrokken ouders hebben.  

Aan welke vrijwilliger geef jij de stick door?
Graag geef ik het stokje door aan Jaap van Mechelen. Jaap is al jaren actief op Shinty en door de enorme inzet van de sponsorcommissie heeft Shinty een mooie financiële positie en zijn er veel activiteiten mogelijk. 
Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]