header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Sportiviteit & Respect

Scheids bedankt!

Nieuws afbeelding 16-3-2018

Bij Shinty zetten we jonge spelers in om wedstrijden te fluiten. Hoe is het eigenlijk om dat te doen? We vroegen het aan Maartje en Rosalie en ze hadden ook nog goede tips voor ons als commissie Sportiviteit & Respect.

Ik ben Maartje Houwert, 16 jaar en zit in de MA1 en ben begonnen met fluiten direct nadat ik mijn scheidsrechtersexamen had gehaald. Dat is denk ik ongeveer 2 jaar geleden. In een jaar word ik ongeveer 4 à 5 keer gevraagd om te fluiten.

Als ik eerlijk ben, ben ik niet zo'n fan van fluiten. Ik heb nooit echt het gevoel gehad dat ik het goed aangeleerd heb gekregen en goed ben begeleid. Daarom vind ik fluiten niet echt leuk. Wat zou helpen om sportiviteit op te krikken is meer aandacht besteden aan het begeleiden van beginnende scheidsrechters. Zo staan de de beginnende scheidsrechters sterker in hun schoenen en wordt de sportiviteit en respect op de velden een stuk groter. 
 

Ik ben Rosalie van Mechelen, ik ben 14 jaar en speel in de MB2. Afgelopen zaterdag heb pas voor het eerst een wedstrijd gefloten en aanstaande zaterdag moet ik mijn tweede wedstrijd fluiten. Fluiten zelf vind ik heel leuk, omdat het me meer inzicht geeft in mijn eigen hockeyspel, maar ik heb een paar keer commentaar gekregen op een overtreding die ik anders gezien had dan sommige ouders aan de zijlijn. Dit vind ik moeilijk, omdat ik daardoor ga twijfelen of ik misschien de verkeerde beslissing heb gemaakt terwijl ik weet dat ik het goed gezien heb. 

Ik denk dat de commissie misschien een voorlichting zou kunnen geven aan ouders die langs de zijlijn staan te kijken, zodat ze bewust worden gemaakt van de impact van hun gedrag.

Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]