header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Indeling jeugdteams seizoen 2018/2019 en nieuw selectiebeleid

Nieuws afbeelding 15-5-2018 Hierbij willen we jullie informeren over de indeling van de A, B, C en D Jeugdteams voor seizoen 2018-2019 en het nieuwe selectiebeleid. 

Zoals elke club maken we onderscheid in breedtehockey en selectiehockey. Voor beiden geldt: we willen op onze vereniging spelers zo goed mogelijk uit de verf laten komen om de spelers zoveel mogelijk plezier te laten beleven met volwaardig opgeleide trainers op onze vereniging. 
 
We geven dit jaar een iets andere invulling aan het selectiebeleid. We houden alleen nog selectietrainingen voor spelers die in aanmerking willen komen voor een selectieteam. Voorheen waren de selectietrainingen verplicht voor iedereen. Daar is besloten van af te stappen. Sommigen willen helemaal niet in selectieteams spelen. Waarom zouden ze dan wel moeten deelnemen aan selectietrainingen?

Wij denken dat de oude methode van selecteren niet meer van deze tijd is. Het levert onnodig veel stress op bij de kinderen, zeker in de D- en C-Jeugd. Daarnaast is het vaak toch een piekmoment voor de kinderen, wat het niet zou moeten zijn. Ook de oefeningen weerspiegelen niet geheel de waarheid, vandaar een andere opzet. Het belangrijkste is transparantie en openheid. Wij denken dit met deze nieuwe methode te bewerkstelligen.

Breedtehockey
De teams die worden gekwalificeerd als breedteteams worden ingedeeld op basis van input die door het jaar heen verzameld wordt door de Technische Commissie Jeugd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gezamenlijke beoordelingsgesprekken met coaches en trainers op basis van de beoordelingsformulieren (2x per jaar), het kijken van wedstrijden door meerdere personen en gemeenschappelijke trainingen. Er wordt bij de teamindeling niet alleen gekeken naar speelsterkte maar ook rekening gehouden met praktische en sociale aspecten. 
 
In een breedteteam is het mogelijk om aan te geven dat kinderen (max 2) bij elkaar in het team willen. Beide ouders moeten dat apart per e-mail kenbaar maken aan de TC Jeugd ([email protected] of [email protected]), voor 20 mei a.s., anders wordt het verzoek niet meegenomen. Consequentie bij verschillende speelsterkte is wel dat beide kinderen in het laagste team geplaatst worden. Een vriendenteam opgeven kan niet (tenzij het een volledig team betreft en andere teams hierdoor niet in de problemen komen). 
 
Selectiehockey
Ben je als speler gemotiveerd om op een hoog niveau te spelen en heb je voldoende vaardigheden (op technisch, tactisch, fysiek en mentaal gebied) dan kom je in aanmerking voor een selectieteam. Ook deze indeling vindt plaats op basis van de input die gedurende het jaar verzameld wordt van iedere speler maar wordt aangevuld met selectietrainingen. Kom je in een selectieteam dan wordt wel verwacht dat je elke training en wedstrijd aanwezig bent! 
 
Opgeven selectietraining voor 20 mei a.s.
Als je in aanmerking wilt komen voor een selectieteam, moet je je aanmelden via de Shinty website of via de Shinty app. Geef je op voor 20 mei! 
 
Via de Shinty website:
-  Log in op de website met je eigen lidnummer als speler! (Rechtboven in navigatiebalk van de website).
-  Ga naar Club -> Evenementen -> Selecties.
-  Je ziet nu een witte knop ('onbekend'), als je daar op klikt dan wordt de knop groen. 
-  Zet in de opmerkingenbalk je huidige team: bijvoorbeeld 'Jongens D3'. 
-  Klik vervolgens op 'Bewaar intro/opmerkingen'. Je team staat dan onder de groene knop. 
-  Nu ben je aangemeld!
Via de Shinty app:
-  Ga naar Meer-> Evenementen -> Selecties.
-  Klik op de groene knop 'Aanmelden'. 
-  Zet in de opmerkingenbalk je huidige team: bijvoorbeeld 'Jongens D3'. 
-  Klik vervolgens op opslaan en aanmelden. 
-  Je krijgt de mededeling: 'Je bent aangemeld voor dit evenement'.
Lidnummer en wachtwoord vergeten?
Ben je je lidnummer en/of wachtwoord vergeten en kun je niet inloggen op de website of app? Stuur een e-mail naar [email protected]
 
Afmelden voor selectietraining
Heb je je aangemeld voor de selectietraining, maar kun je onverhoopt echt NIET aanwezig zijn? Meld je dan af voor de selectietraining via de app of website. Hiermee geef je wel aan dat je in een selectieteam wilt spelen. Je selectie hangt af van de input die het hele jaar verzameld wordt.

Via Shinty website:
-  Log in op de website met je lidnummer en wachtwoord.
-  Ga naar Meer -> Evenementen -> Selecties.
-  Klik op de groene knop 'Aangemeld'. 
-  Deze wordt rood en daarmee ben je afgemeld.
Via Shinty app:
-  Ga naar Meer -> Evenementen -> Selecties.
-  Klik op de rode knop om je af te melden.
Wil je je niet aanmelden voor de selectietraining?
Je hoeft helemaal niets te doen. Je wordt niet meegenomen in de selectietraining.
 
Te late aanmeldingen
Aan- of afmeldingen die later binnenkomen dan 20 mei worden niet meegenomen in de selectieprocedure. De selecties vinden plaats vanaf 4 juni. Na je aanmelding ontvang je meer informatie over de procedure.
 
Bekendmaking nieuwe teamindeling 
Het streven is om alle nieuwe teamindelingen zo snel mogelijk bekend te maken na de competitie. Dat is medio juni. De exacte datum zal via de website bekend worden gemaakt. 

Informatieavond
We organiseren nog een informatieavond over de selectieprocedure. De datum en uitnodiging voor deze avond volgen binnenkort. 
 
We hopen jullie hiermee voldoende ge├»nformeerd te hebben en wensen alle spelers veel succes en plezier met de afronding van dit seizoen. 
 
Namens de Technische Commissie Jeugd, 

Johan van Luijn
Voorzitter Technische Zaken Jeugd


Deel op: