header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Vrijwilligers

Vrijwilliger in het zonnetje: Teun Bleijenberg

Nieuws afbeelding 13-5-2018 Zonder vrijwilligers geen Shinty! We zijn dan ook heel blij met hen! Elke maand kun je in deze rubriek kennismaken met onze helden die op en rond Shinty te vinden zijn. Deze keer maken we kennis met Teun Bleijenberg, nestor van onze club, voorzitter van de Tuchtcommissie en lid van de commissie Sportiviteit & Respect. 

Kun je wat over jezelf vertellen? 
Mijn naam is Teun Bleijenberg. Ik ben geboren in 1949 en inmiddels 69 jaar jong. Ik woon tussen Doorn en Driebergen in het gebied waar mijn voorouders al meer dan 150 jaar gewoond hebben. Ik speel nog steeds aktief hockey. Vanaf mijn 12e heb ik altijd bij Shinty gespeeld tot 15 jaar geleden, toen het toenmalige Shinty Veteranen L door gebrek aan spelers ophield te bestaan. Daarom ben ik als speler overgegaan naar MHC Maarn Veteranen L (50-plussers). 
Daarnaast speel ik eenmaal per 3 weken op een doordeweekse dag met de Nederlandse hockeyclub 'de Zestigplussers'. Dit is een landelijke vereniging voor hockeyers van 60 jaar en ouder waarvan iedereen lid kan worden. Op een onderlinge wedstrijdendag worden degenen, die zich voor die dag aangemeld hebben, over verschillende teams verdeeld (meestal tussen 12 en 18 teams) en speel je 3 wedstrijden van 25 minuten. Het oudste nog aktief spelende lid is 89 jaar!
Ik ben inmiddels bijna 45 jaar gelukkig getrouwd met Netty en onze dochters Merel en Mariël hebben in hun jeugd bij Shinty gespeeld.
Als speler heb ik heren 1 nooit gehaald (ook niet naar gestreefd om dat te halen, trouwens), maar als bondsscheidsrechter heb ik 10 jaar lang Heren 1e klasse niveau gefloten.  

Hoe ben je bij Shinty betrokken geraakt?
Toen ik naar het Revius ging, werd net het nieuwe (inmiddels al weer afgebroken) schoolgebouw in gebruik genomen met een sportveld. Gymnastiekleraar was mijnheer Leenheer. Hij was een jaar eerder één van de mede-oprichters van Shinty en bij de buitensport lessen stond uiteraard vaak hockey op het programma. Zo werd ik enthousiast voor de sport, kocht ik een stick bij de toenmalige sportwinkel Van Sommer op de Bosstraat en ben sindsdien altijd lid van Shinty gebleven. 

Wat doe je als vrijwilliger voor Shinty?
Door de jaren heen heb ik veel verschillende dingen gedaan voor Shinty; o.a. coachen, trainen, Wedstrijdsecretaris, Lustrumcommissie (Scotch Connection - 25 jaar), Bestuur. Momenteel ben ik voorzitter van de Tuchtcommissie, de enige commissie op Shinty die blij is als ze geen of weinig werk heeft (wat momenteel gelukkig het geval is). Daarnaast maak ik deel uit van de commissie Sportiviteit & Respect: iets wat vroeger vanzelfsprekend was, maar waaraan tegenwoordig door de veranderende maatschappij extra aandacht besteed moet worden.

Wat vind je leuk aan het vrijwilligerswerk voor Shinty?
Het leuke aan het vrijwilligerswerk bij een teamsport is dat je mensen kunt stimuleren om het optimale uit zichzelf te halen, waarbij je je eigen talenten gebruikt in dienst van het team. Maar het mooiste is natuurlijk als je op zaterdag en zondag op het veld komt en je ziet dat zovelen lol hebben in het spelletje en genieten van de sport. Als ik dan terugdenk hoe het allemaal in 1961 begon met 2 Dames-, 2 Heren-, 2 Meisjes- en 2 Jongensteams op 2 grasvelden zonder clubhuis aan de Horstlaan (waar later de Sociale Academie gebouwd is - nu Maupertuus). En dat er nu wekelijks meer dan 1000 leden op ons mooie terrein Beerschoten-Willinkshof genieten van hun sport. Dat had ik allemaal niet kunnen bedenken toen ik jong was. 
   
Aan welke vrijwilliger geef jij de stick door?
Door de jaren heen is gebleken hoe belangrijk het is om als vereniging de financiën op orde te hebben. Dat gebeurt meestal op de achtergrond; veel leden merken er niet meer van dan de jaarlijkse contributienota. Maar het is voor de continuïteit van de vereniging belangrijk dat de vereniging financieel gezond is en blijft. Daarom geef ik het stokje door aan de penningmeester, Wendy Morshuis. 

Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]