header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Vrijwilligers

Vrijwilliger in het zonnetje: Wendy Schuit

Nieuws afbeelding 13-6-2018
Zonder vrijwilligers geen Shinty! We zijn dan ook heel blij met hen! Elke maand kun je in deze rubriek kennismaken met onze helden die op en rond Shinty te vinden zijn. Deze keer maken we nader kennis met Wendy Schuit, penningmeester van onze club. 

Kun je wat over jezelf vertellen? 
Mijn naam is Wendy Schuit, getrouwd met Koen en moeder van Lot, Maud en Juul. Sinds 2014 wonen wij weer met veel plezier in Driebergen nadat we 10 jaar in het buitenland hebben gewoond. In het dagelijks leven werk is als ZZP’er als finance consultant. Omdat ik redelijk goed mijn eigen uren kan indelen, kan ik dit goed combineren met het vrijwilligerswerk op Shinty.

Hoe ben je bij Shinty betrokken geraakt?
Toen we wisten dat we teruggingen naar Nederland heb ik de meiden gelijk bij Shinty opgegeven. Helaas was er destijds ook al een lange wachtlijst en konden we niet gelijk terecht. Gelukkig kregen we een jaar later toch het goede nieuws dat Lot, Maud en Juul alledrie terecht konden bij Shinty. Ik heb toen gelijk aangegeven dat ik het leuk vond om iets op de club te doen. Een paar maanden later kwam er een telefoontje of ik wellicht interesse had om penningmeester van de club te worden. Aangezien ik zelf vroeger niet heb gehockeyd vond ik het meteen een goed idee, zodat ik toch mijn bijdrage aan de club kan leveren. Binnenkort zit mijn ‘termijn’ van 3 jaar er al weer op en mag iemand anders het stokje overnemen. 

Wat doe je als vrijwilliger voor Shinty?
Sinds november 2015 ben ik dus penningmeester van Shinty. Er komt veel bij deze functie kijken. Gelukkig hebben we al vele jaren de hulp van Monique van Velsen die bij ons de ledenadministratie doet. Zij neemt ontzettend veel werk uit handen, waardoor er voor mij tijd overblijft om zaken als baromzet, investeringen en onderhoud van het clubhuis op te pakken. Er blijft altijd genoeg over om op te pakken en helaas is het niet mogelijk om dat allemaal te doen. Daarnaast ben ik dit jaar teammanager geweest van het team van mijn oudste dochter. Hartstikke leuk om op die manier ook betrokken te zijn. 

Wat vind je leuk aan het vrijwilligerswerk voor Shinty? 
Het leuke vind ik dat je veel mensen op de club leert kennen en dat je samen enorm veel kunt bereiken. Iedereen zal wel gezien hebben dat het clubhuis een metamorfose heeft gekregen. Er was niet veel geld beschikbaar, maar dankzij de (creatieve) inzet van een aantal mensen, is het clubhuis prachtig geworden. Ik vind het vaak verrassend dat je met een kleine groep enorm veel voor elkaar kan krijgen. Iedereen is druk, maar als we allemaal een klein stukje van onze tijd besteden aan vrijwilligerswerk op Shinty, dan blijven er mooie dingen op de club gebeuren.

Aan welke vrijwilliger geef jij de stick door?
Ik geef het stokje door aan Laurens Honig. Laurens was mijn voorganger en (mede) dankzij hem, staat de club er financieel heel gezond voor. Laurens is inmiddels penningmeester bij de Stichting. Een belangrijke taak, die niet bij alle leden even goed bekend is.  
Deel op: