header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Teamindeling Jeugd seizoen 2018-2019

Nieuws afbeelding 19-6-2018 De teamindelingen voor de Jeugdteams voor het komende seizoen 2018-2019 zijn bekend. Om de indelingen te kunnen bekijken moet je inloggen op de website via 'Mijn Shinty':
  • Klik op 'Inloggen' rechts bovenaan de website
  • Je hebt hiervoor je lidnummer en je wachtwoord nodig. Ben je je wachtwoord kwijt? Je kunt dit aanvragen via [email protected]
  • Vervolgens ga je naar ‘Club’ -> ‘Documenten’ -> ‘Teamindeling seizoen 2018-2019’ 
  • Hier vind je de documenten met de teamindelingen.  
Voor de TC, trainers, coaches en lijncoördinatoren was het weer veel werk maar deze mensen doen het met veel enthousiasme. Veel mensen denken dat het selecteren alleen gebeurt in deze laatste maand van het hockeyseizoen, maar dit is echt niet zo. Vanaf speeldag één worden gegevens vastgelegd en statistieken bijgehouden. De indelingen zijn zorgvuldig tot stand gekomen op basis van de beoordelingen van de trainers en coaches door het hele jaar heen. De uitkomst van de selectietrainingen is vooral een bevestiging van hetgeen in de loop van het jaar is waargenomen.  

Zelfs na het bestuderen van deze informatie en het vele overleg over de uitkomst blijft het soms nog heel moeilijk om de juiste beslissing te nemen. In de toekomst kijken is helaas niet mogelijk maar samen proberen we een zo goed mogelijke afweging te maken. Dat deze beslissingen niet altijd voor iedereen het gewenste resultaat opleveren is te begrijpen. Het is natuurlijk een hele teleurstelling als je in een ander team ingedeeld wordt dan je zou willen. Gelukkig begrijpen de meeste ouders dat dit een proces is dat bij het leven hoort en dat, na een korte periode, het plezier in het hockey weer terugkomt.  

Nieuwe vriendjes worden weer gemaakt en vaak is het plezier in het hockey groter in een team waar je misschien niet hoeft te vechten voor een plaatsje. De rol van de ouders is hierin heel belangrijk. Als ouders meegaan in de teleurstelling zal de teleurstelling voor de spelers vele malen groter zijn dan als je het neutraal benaderd. Het moet een plekje krijgen en daar kunnen ouders bij helpen. De ervaring leert dat de kinderen al heel snel gewend zijn in hun nieuwe team en het er naar hun zin hebben.  

We denken met de huidige weloverwogen keuzes een goede indeling van de teams te hebben gemaakt waarbij een basis wordt gelegd voor een leuk en succesvol seizoen voor alle spelers, trainers, coaches en betrokken ouders. Hier kunnen we met z’n allen invulling aan geven en we hebben er het volste vertrouwen in dat dat zal lukken.  

Mochten er desondanks nog vragen of opmerkingen zijn? Stuur dan een e-mail naar de TC Jeugd; voor de meisjes naar [email protected] en voor de jongens naar [email protected]

De 1e en 2e lijns teams trainen de komende twee weken nog door in hun nieuwe teams. Hierbij het trainingsschema voor week 25 en 26. De andere teams kunnen al genieten van een welverdiende vakantie.  

Rest ons nog om jullie een hele fijne vakantie toe te wensen en we hopen jullie na de vakantie weer gezond op het veld te mogen ontmoeten! 

namens de TC Jeugd, 

Johan van Luijn
HTZ Jeugd
Deel op: