header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Zaalhockey

Aanpassingen Nieuw Digitaal Wedstrijdformulier (DWF)

Nieuws afbeelding 21-1-2019 De KNHB is gestart met een nieuw Digitaal Wedstrijdformulier (DWF). Afgelopen dagen is de laatste hand gelegd aan een aantal verbeteringen van het DWF. In dit bericht een overzicht van de laatste aanpassingen en tips.

Belangrijkste verschil met oude DWF
Elke coach krijgt nu ook een eigen DWF-code krijgt (per wedstrijd). Deze code kun je terugvinden in de Shinty-app, onder wedstrijd-details. Daar staat ook de code voor de arbitrage. Dit zijn verschillende codes. De tegenstander heeft een eigen 'coach'-DWF-code. De wedstrijdcodes zijn alleen zichtbaar voor de coaches en de arbitrage. Bij senioren-teams kunnen alle spelers de code zien.

Handleiding
De KNHB heeft voor zowel scheidsrechters als coaches een handleiding gemaakt met daarin een instructie over de wijze waarop het DWF ingevuld moet worden. 

Handleiding coaches (teambegeleiders)
Handleiding scheidsrechters

De handleiding kun je ook vinden op de website van de KNHB.

Laatste aanpassingen
 • De teamlijsten zijn verder aangevuld. Helaas lukt het nog niet om de namen alfabetisch te tonen, maar dat volgt op een later moment.
 • Het is weer mogelijk invallers toe te voegen.
 • Het is weer mogelijk rugnummers toe te voegen. Let op: Dit is niet verplicht voor teams die geen rugnummers gebruiken.
 • Last minute wijzigingen van de spelerslijsten kunnen tot aan het begin van de wedstrijd worden ingevoerd.
 • De scheidsrechterscode in het DWF van de teamondersteuners is duidelijker leesbaar.
 • Veel scheidsrechters hadden problemen met het invoeren van de uitslagen door een tijdelijke blokkade van het scorevlak. Deze blokkade is opgeheven.
 • De op het wedstrijdformulier ingevulde uitslagen van Jongste Jeugd-teams worden weer doorgestuurd, zodat deze zichtbaar zijn in de Shinty-app. 
 • Vanaf nu kan tot maandagavond 23:00 uur een formulier worden afgerond. De hele maandag kan dus nog worden gebruikt om formulieren af te ronden.
 • Scores liepen niet altijd goed door in de standenlijsten. Dat is opgelost.
 • Er verschijnt een pop-up als de scheidsrechter een formulier wil afronden waarmee hij of zij nogmaals wordt gevraagd of de ingevulde score correct is. Dit om te voorkomen dat het formulier te snel wordt afgerond en de uitslag niet correct is verwerkt. 

Tips en weetjes
 • Coaches en teambegeleiders kunnen het formulier van de Jongste Jeugd afronden. De eerste die het DWF invult, voert de uitslag in, de tweede bevestigt de uitslag
 • Scheidsrechters kunnen het formulier afronden ook als één van beide teams de teamopstelling niet heeft opgenomen en bevestigd. Vanaf dat moment kunnen de spelerslijsten niet meer worden aangepast.
 • Het is dus cruciaal dat de coaches vooraf de spelers invult. Mocht er iemand missen of is het formulier niet volledig ingevuld voordat de wedstrijd begint, dan graag deze speler via het opmerkingenveld toevoegen aan het formulier.
 • Coaches kunnen pas het formulier afronden nadat de eerste scheidsrechter de score heeft ingevoerd en het formulier heeft afgerond.

Veelgestelde vragen
De veelgestelde vragen over het DWF zijn verzameld op de website van de KNHB. daar vind je veel antwoorden op vragen en meer informatie met betrekking tot het DWF.

Back-up plan bij technische problemen
De KNHB verwacht het niet, maar mocht het DWF niet werken dan vraagt de KNHB om de uitslag te mailen naar [email protected] Het is de bedoeling dat de scheidsrechters zelf de mail versturen met de uitslag, de kaarten en eventuele opmerkingen. 

Houd de KNHB Nieuws pagina in de gaten voor mogelijke technische problemen!Deel op:

Gerelateerde nieuwsberichten

Regels Zaalhockey

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]