header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Vrijwilligers

Vrijwilliger in het zonnetje: Janine Spieksma

Nieuws afbeelding 8-5-2019 Zonder vrijwilligers geen Shinty! We zijn dan ook heel blij met hen! Elke maand kun je in deze rubriek kennismaken met onze helden die op en rond Shinty te vinden zijn. Deze keer maken we nader kennis met Janine Spieksma, actief in de G-Hockey Commissie. 

Wat doe je als vrijwilliger voor Shinty?
Alweer enkele jaren is er G-hockey bij Shinty en ik ben er inmiddels al ruim 2,5 jaar actief bij betrokken. Het G-hockey is een leuke club jongeren die samen het hockeyspel ontdekken, de techniek leren en samen een team vormen. Inmiddels spelen we mee in de KNHB-competitie.
Eén van de mooie aspecten van G-hockey is dat we het met de hele club (Shinty) vormgeven. We hebben per training een hoofdtrainer en nog twee of drie hulptrainers. Die hulptrainers spelen allemaal in diverse jeugdteam. We zijn met zoveel trainers om genoeg aandacht aan de nogal diverse groep te kunnen geven. De trainers én hulptrainers zoeken samen naar de beste aanpak.
In de opzet van G-hockey hebben we als commissie veel moeten uitvinden, samen nadenken over de opzet en kijken of we mee kunnen doen met de rest van de club. In overleg met het bestuur, met ouders van de spelers, met andere verenigingen…. 

Wat vind je leuk aan het vrijwilligerswerk voor Shinty? 
Waarom vind ik het leuk om als vrijwilliger bij Shinty actief te zijn:  je hebt alle ruimte om zaken zelf vorm te geven. De leden zijn betrokken en denken en werken mee en het bestuur van Shinty is aanspreekbaar! Actief zijn in een constructieve club, dat geeft energie. Samen geven we vorm aan een mooie beleving van hockey voor de G-spelers. De spelers groeien en de trainers ook.

Wat organiseren jullie met de G-Hockey Commissie? 
Onze laatste actie was dat Philip Meulenbroek een clinic gaf aan onze G-spelers. Philip is een succesvol spits bij Heren 1 van Kampong. Heel mooi om al die gespannen gezichten te zien en iedereen deed extra zijn best. 

Zijn jullie nog op zoek naar nieuwe leden?
Wanneer jullie nog mensen kennen die misschien wel mee zouden willen doen in de G-hockey laat het weten. We hebben ruimte voor een aantal extra spelers. Ze kunnen altijd eerst komen kijken en een aantal proeftrainingen volgen.

Aan welke vrijwilliger geef jij de stick door?
Ik geef de stick door aan Marja Busser. Marja is al vele jaren actief voor Shinty als coach en teammanager. Ze hockeyt zelf bij trimmers. Inmiddels is haar jongste kind (van 4) in Jongens A1 beland en is ze daar nog een keer teammanager voor. Ik verwacht misschien voor het laatst. Deel op:

Zoeken

Agenda

15-12 Kerstdiner O16
16-12 Kerstdiner O14

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]