header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
TC, Hockey Technische Commissie

Perikelen rond veld 3: alle wedstrijden van dit weekend gaan -met aanpassingen-door

Nieuws afbeelding 6-3-2020
Beste Leden, ouders en alle betrokkenen bij Shinty,

Zoals jullie allemaal kunnen kunnen zien, hebben we echt een issue met veld 3. Na elke regenbui verandert het veld in een bosbad.

Vorig jaar december is er een brandmail naar de gemeente gestuurd waarin is uitgelegd dat het onverantwoord is om onze kinderen veilig op veld 3 te laten spelen. Ook vanuit de KNHB en onze tegenstanders kwamen vragen over de veiligheid. In de afgelopen drie maanden is er zeer intensief contact met de gemeente geweest. Gedurende die tijd zijn er wel activiteiten ontplooid, maar die hebben niet tot het gewenste resultaat geleid: een goed bespeelbaar veld. 

Op dit moment is veld 3 te onveilig om op te spelen: er kan alleen in het midden worden gespeeld en dat is alleen een oplossing voor onze (aller)jongste jeugd. Eindconclusie is dat wij als Shinty met de gebakken peren zitten en eigenlijk alle wedstrijden op veld 3 voor morgen en de zaterdag 14 maart moeten aflasten. Dat is natuurlijk onaanvaardbaar. 

Michiel Rigterink en ik zijn de afgelopen dagen bezig geweest om te zorgen dat alle wedstrijden zoveel mogelijk door gaan: de F-jes op veld 3 in het midden, alle E6-jes op veld 4, wedstrijden die thuis gespeeld worden vinden nu uit plaats etc. Verder maken we gebruik van de zondag en natuurlijk van de accommodatie in Maarn.

Dit alles heeft ertoe geleid dat iedereen dit weekend kan hockeyen. Dit vergt echter wel enige flexibiliteit en aanpassingsvermogen van onze leden, coaches en ouders. Helaas kan het even niet anders. Ik hoop op jullie begrip voor dit noodscenario waarbij de doelstelling was en is dat iedereen zijn geplande wedstrijden kan spelen. 

Gelukkig zijn we er in geslaagd om – ook met hulp van de KNHB en Maarn- iedereen zijn wedstrijd te kunnen laten spelen. Michiel: een bijzonder woord van dank aan jou. Zonder jouw inzet was dit niet gelukt.

Johan van Luijn
Voorzitter TC Jeugd en TC Jongste Jeugd

Deel op: