header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Uit het (technisch) hart deel 2

Nieuws afbeelding 10-12-2020
Welkom bij de tweede editie van deze nieuwe rubriek! Als onderdeel van het technisch kader ben ik, Laurens Kruijff,  namens onze technisch manager gevraagd om dit stuk te verzorgen.

Ik ben nu werkzaam op onze club als hoofdcoach JA1, assistent-coach H1 en breedtecoördinator van de jeugdopleiding. Als breedtecoördinator vallen alle derde, vierde, vijfde en zesde teams uit de jeugdopleiding onder mijn hoede. Sinds een aantal jaren komt er steeds meer aandacht voor onze breedteteams. Wij hebben nu op de gehele D- en C-breedte trainer/coaches staan. Dit zorgt voor continuïteit in de opleiding van de kinderen en zorgt er daarnaast voor dat wij binnen onze club  trainers en coaches opleiden. Als breedtecoördinator zie ik toe op de ontwikkeling van de spelers, de trainer/coaches en het waarborgen van de doorlopende leerlijn.

Met blijdschap kijk ik terug op de afgelopen periode.  Zonder competitie klinkt dit wellicht een beetje vreemd. Binnen Shinty is er de afgelopen tijd echter adequaat gereageerd om de teams voldoende uitdaging te geven met interne wedstrijden. De Shinterne competitie kende leuke tegenstanders, verrassende uitslagen en veel plezier (want de jongens en meisjes mochten zich met elkaar meten). Na de initiële competitie van drie tegenstanders zijn we daarna wat creatiever gaan mixen. Zo kwam het voor dat de JB3 zichzelf mochten bewijzen tegen de JA2 en de MA4 zich mocht meten met de MC1. Als breedtecoördinator was het voor mij al helemaal genieten: bij de vele wedstrijden die ik heb mogen aanschouwen kon ik de coaches bekijken, de spelers zien genieten en een enkele ouder (coronasupervisor) spreken.

De komende periode maken we ons op voor een alternatief winterprogramma. We gaan door met trainen en wachten met smart op het moment dat we ons weer mogen meten met clubs uit de omgeving!

Tot slot zou ik willen toevoegen dat hockey een sport is waarbij geest en lichaam worden uitgedaagd om binnen een spelvorm te excelleren. Daarbij zijn inzet en motivatie in mijn ogen het belangrijkst. Daag daarom je omgeving, je trainer, je teamgenoten en jezelf uit om het maximale uit hockey te halen.

Laten wij op deze mooie club blijven genieten van het leukste spelletje ter wereld!

Met vriendelijke groet,

Laurens Kruijff
Deel op:

Zoeken

Agenda

15-12 Kerstdiner O16
16-12 Kerstdiner O14

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]