header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Zaalhockey

UPDATE: Trainingsschema zaal + Handige informatie Zaalhockey

Nieuws afbeelding 23-11-2021

UPDATE 23 november: Trainingsschema Zaal

Vanuit het Technisch Hart:

We zitten inmiddels in de laatste week veldhockey en daarmee is de 1e seizoenshelft bijna ten einde. Met voor sommige teams een kleine overlap veldhockey/zaalhockey, zijn de eerste ballen in de beperkt beschikbare zalen alweer gepusht! En dat is mooi, want vanaf volgende week gaan we weer de zaal in!

Omdat Shinty geen eigen (blaas)hal/zaal heeft wordt het ieder jaar moeilijker voor de Zaal Cie om (blokken van meerdere) uren na schooltijd te kunnen reserveren. Bovendien nemen de clubs van "echte” zaalsporten zoals korfbal, basketbal en handbal veel grotere blokken aan uren af dan hockeyers, waardoor zij voorrang krijgen.

 

Toch is de Zaal Cie erin geslaagd, na gesprekken te hebben gevoerd met 10 veschillende zaallocaties, een versnipperd aantal uren over 4 verschillende zalen in de regio te kunnen reserveren voor de komende weken, zodat zoveel mogelijk kinderen die zaalhockey leuk vinden kunnen trainen en spelen. We zullen toch zo goed mogelijk met de uitdagingen om moeten gaan die ons te wachten staan, zoals Corona-maatregelen, kleinere opkomst van spelers in de winterperiode, kleinere zalen om de technieken in te oefenen, lastige tijdstippen en minder beschikbare uren. De Zaal Cie heeft alles wat je moeten weten over Zaalhockey op een rij gezet in verschillende documenten:

  1. Algemeen overzicht (gang van zaken rondom zaalhockey)
  2. Zaalhockey Gids (de regels van de organisatie)
  3. Zaalhockey Regels (de regels van het spel)

 

Ondanks de beperkingen in (trainings-)capaciteit zijn we heel blij dat jullie er met grote getalen voor hebben gekozen om toch te gaan zaalhockeyen. Het is voor Shinty dan ook de "beste mogelijke overwintering” en niet te vergelijken met clubs die een eigen (blaas)hal/zaal tot hun beschikking hebben en daardoor veel meer kunnen bereiken.

 

Het Technisch Hart heeft de enorme puzzel van het "Trainingsschema Zaal” voorlopig weer gelegd, waarin zo veel mogelijk rekening is gehouden met de juiste tijden (scholen uit - beschikbare trainers - oudere jeugd traint later op de avond dan jongere jeugd, etc.), en de procedures die gelden voor DCBA-lijn- en breedteteams. We zijn dan ook weer genoodzaakt om af en toe uit te wijken naar kleinere zalen en balkentrainingen op het veld. We gaan ervan uit dat iedereen hier begrip voor heeft. Vanzelfsprekend zijn ook hier zorgvuldige afwegingen en verdelingen gemaakt, die volledig in lijn liggen met contributies en opleidings-procedures.

Het trainingsschema zaal is te vinden in de bijlage en loopt van maandag 29 november tot en met vrijdag 11 februari. 

 

Zoals jullie inmiddels van de Lijnco’s of op de ouderavonden hebben gehoord, wordt er erg hard gewerkt aan het actualiseren en verbeteren van het organiseren en coördineren van het Jeugdhockey in het algemeen. Op Shinty gaan de ontwikkeling van de 1ste en 2de teams hand in hand met de breedte-teams. Dit willen we samen met, en mede op verzoek van ouders en spelers natuurlijk zo lang mogelijk in de B en A volhouden, waarbij iedereen de kans en ruimte moet krijgen zich op zijn/haar eigen tempo en niveau, het hockey-spelletje eigen te maken.

 

De pilot A11 en B2/3 in de zaal, die we dit seizoen gestart zijn, sluit hier mooi op aan. Dit betekent dat alle teams gewoon met hun eigen veldteam gaan trainen, maar dat de helft van B1 en A1 met elkaar competitie gaan spelen in de A11. Dit biedt enkele spelers uit de B3 de kans om competitie te spelen met spelers uit de B2, het zogenoemde "Combi-team B2/3”.

 

In de zaalcompetitie komen dan de volgende teams uit (het aantal teams verschilt soms tussen jongens en meisjes):

  • A1, A11, A2, A3, A4, A5
  • B1, B2, B2/3, B3, B4 
  • C1, C1/2, C2, C3, C4
  • D1, D1/2, D2, D3, D4, D5

 

Een zaalteam is veel kleiner dan een veldteam. De combi teams zijn dus nodig om voldoende aan het spelen te komen en niet te veel op de bank te zitten, of zelfs uit geroosterd te moeten worden bij te veel beschikbare spelers. Dus meer kinderen kunnen speelminuten maken en meer spelers kunnen aanhaken bij een selectieteam.

 

Naast het reguliere (voorlopige) zaalschema is er het streven om voor spelers vanaf de 3de teams, die het leuk vinden om nog extra te zaalhockeyen, 2x (1x voor de Kerst en 1x na de Kerst) Zaal(instuif-)Clinics te organiseren in een van de zalen in de omgeving.

 Op naar een hopelijk Corona-proof Zaalhockey seizoen!Bericht 21 november 2021

Op de 
zaalhockey-pagina is zojuist een update geplaatst. Hier kan je onder andere de zaalhockeygids, de zaalhockeyregels en andere handige informatie vinden omtrent het spelen in de zaal.

 Bericht 29 oktober 2021

Terwijl de herfst pas net begonnen is zijn we met de zaalcommissie al druk om iedereen ook tijdens de gure wintermaanden te kunnen laten zaalhockeyen. Het afgelopen jaar kon het zaalhockey helaas niet doorgaan, maar voor nu ziet het ernaar uit dat we weer lekker de zaal in kunnen. Hierbij brengen we jullie vast op de hoogte van de in en outs voor de aankomende weken.  

 
De meeste teams A/B/C/D/E8 teams gaan aankomende maand; 
vanaf aanstaande maandag 1 november; al één of twee keer trainen in de zaal. Dit is een extra hockeymoment in de week en gaat in principe niet ten koste van de veldtrainingen, tenzij de zaaltraining op dezelfde dag en tijd gepland is als de veldtraining.

Uit een aantal veldteams moeten meerdere zaalteams worden samengesteld. Omdat we deze teamindeling uiterst zorgvuldig willen doen, zullen deze teams 2x trainen. De meeste overige teams (die gewoon met hun veldteam zaalhockeyen) zullen 1x trainen. Helaas is het niet gelukt om alle teams aankomende maand te laten zaalhockeyen. Deze teams zullen in het reguliere schema een extra moment krijgen in december. 

De trainer/coaches zullen, na afloop van de 2e training, samen met de Technisch Manager Jeugd, de teamindelingen met de spelers/speelsters delen en daarbij ook uitleggen waarom voor deze indeling is gekozen.   

Alle teams trainen in de zaal met hun eigen veldteam.

In de bijlage kan je zien op welke datum (dus niet wekelijks) en waar de trainingen gepland zijn. Omdat we geen eigen hockeyhal hebben zijn we daarbij sterk afhankelijk van bepaalde tijden die we konden huren. Dat kan betekenen dat tijden niet altijd ideaal zijn, maar daar moeten we het mee doen.

Voor de E6-lijn start de zaaltrainingen vanaf 29 november. In de loop van november wordt het reguliere trainingsschema voor de zaal, wat ingaat op maandag 29 november, bekendgemaakt. Ook overige informatie, zoals bijvoorbeeld het competitieschema en het zaalboekje, met betrekking tot het zaalseizoen zal in een volgend bericht worden gecommuniceerd. Let op, de eerste competitiewedstrijden staan gepland voor alle teams (A/B/C/D/E8/E6) vanaf zondag 5 december.  
 

De F2 zal vanaf januari tot half februari gebruik maken van de sporthal op de Weidestraat voor onderlinge wedstrijdjes op zaterdagochtend.  
 

Voor de zaal hebben de kinderen naast hun bitje, zaalschoenen nodig, een dicht zaalhandschoentje en een zaalstick (niet verplicht bij jongste jeugd). We gaan er weer een mooi zaalhockeyseizoen van maken! 

 

Bijlage Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]