header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Update F, E6 en D-lijn Periode 1

Nieuws afbeelding 30-10-2021

Nu het eerste gedeelte van de competitie er op zit, geven we jullie graag een update over de F, E6 en de D-lijn. 


Zowel de F1 en F2 als de E6 zijn het seizoen gestart met 4 jongens- en 4 meidenteams. De D-lijn heeft 4 jongens-  en 5 meidenteams. Alle teams zijn met veel enthousiasme van start gegaan. Ook zien we weer het vertrouwde beeld van aanmoedigende ouders langs de lijn, heel fijn dat dat weer kan! 


F1

De F1 speelde op 10 oktober op Shinty hun eerste wedstrijdjes. Een gezellige ochtend, met fanatieke kids, mooi weer en veel ouders aan de lijn! Op 31 oktober gaat de kaboutercompetitie starten, de F1 is er klaar voor!


F1 


F2

Na een aantal leuke oefenwedstrijdjes in de nieuwe teamsamenstelling, is de F2 in september goed uit de startblokken gekomen. Daarbij is er veel enthousiasme onder de ouders om de teams te begeleiden en is iedereen blij dat er weer langs het veld aangemoedigd mag worden. Na de herfst gaan de jongens met 3 ipv 4 teams verder om wat ruimer te zitten. De F2 is helemaal klaar voor het nieuwe blok!


JF2-1 


E6

De E6-teams spelen voor het eerst op een kwart veld en met keeper. Positiespel is natuurlijk nog even wennen, maar de kinderen pakken het super op! Ze spelen op deze leeftijd nog niet op vaste posities, zo kunnen ze zich zo breed mogelijk ontwikkelen. 


D-Lijn

De teams in de D-lijn zijn inmiddels allemaal gesetteld. We zien mooie processen tot stand komen waarbij ‘oud zich over jong ontfermd’. Ook zijn de eerste teamuitjes reeds geweest of staan deze gepland, wat het sociale aspect ten goede komt. De jeugdcoaches verdienen daarbij ook een pluim voor hun inzet en het begeleiden van de kinderen. Leuk om nog te noemen is dat MD1 de eerste plek in de voorcompetitie heeft veroverd. Knap gedaan meiden!


Voor alle drie de lijnen, geldt dat een aantal teams wat krap bezet is dit jaar, maar dat wordt goed opgevangen met invallen. Fijn om te zien dat we elkaar allemaal helpen! Het zou natuurlijk super zijn als er nog meer jongens en/of meisjes bijkomen, laten we ons allemaal daarvoor blijven inzetten!

 

Periode 2

Op zaterdag 30 oktober zal de competitie worden hervat. De KNHB heeft naar aanleiding van de uitslagen tot nu toe een herindeling van de poules gemaakt, waardoor de teams naar verwachting gelijkwaardige(re) tegenstanders zullen treffen. Dit zijn de laatste weken voordat de kinderen overstappen naar de zaal (uiteraard als alles kan doorgaan vanwege COVID). Zodra er meer bekend is over tijden/locatie laten we dat weten.

 

We kijken uit naar een leuke sportieve tweede periode van het seizoen en wensen alle F-, E6- en D-teams veel succes!


Deel op: