header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Langs de Lijn-Co

Nieuws afbeelding 30-4-2022

DIT IS "DE WEEK VAN DE LIJNCO!” DE MID-MID EN SPELVERDELER VAN DE AFDELING JEUGDHOCKEY!

 

Een rustige week voor iedereen vanwege de meivakantie, maar vergis je niet! Wederom niet voor onze Lijn-coördinatoren!

Zij zijn enorm druk met gesprekken voeren met trainers, coaches, begeleiders, aanvoerders etc. met het oog op het nieuwe seizoen. Alles om het hockey-spelletje voor alle jeugdspelers leuker en aantrekkelijker te maken! En dus een mooi moment om hen eens in het zonnetje te zetten.

 

Shinty koestert de Lijnco’s uit de Jeugd Commissie. Ze staan dag en nacht klaar voor de teams, en stellen alles in het werk om onze grote Jeugdhockeyafdeling goed te organiseren en alles in goed banen te leiden. Ook zij hebben, net als alle jeugdspelers, andere vrijwilligers en publiek, flink te lijden gehad tijdens de Coronacrisis. En toch zijn zij in staat geweest om de afgelopen 2 seizoenen enorme stappen te zetten op onze mooie hockeyclub, al was het soms (noodgedwongen) achter de schermen! Hiervoor willen wij onze Lijnco’s enorm bedanken!


Doelstellingen

Vlak voor de Coronacrisis hebben zij in kaart gebracht welke acties zouden bijdragen aan de de organisatie van onze Jeugdhockeyafdeling. Hiervoor zijn er doelen opgesteld op het gebied van de verbetering van kwaliteit, transparantie en communicatie, als opmaat naar het, inmiddels gepubliceerde, nieuwe Beleidsplan.

 

Zo is er door de Lijnco’s een begin gemaakt met jaardoelen en -plannen per Lijn. Organisatorisch door de (Jongste) Jeugd CIE en Zaalhockey CIE. Technisch uiteraard door de Technisch Manager, samen met de Technisch Coördinatoren en Hoofdtrainers. Ook de ondersteunden commissies (zoals Wedstrijdsecretariaat, Materiaal-, Accommodatie-, Arbitrage- en Communicatie CIE) zijn hier voor van groot belang. Die doelen zijn aan elkaar verbonden en zorgen o.a. voor een kwaliteitsslag bij de jongste jeugd, breedtehockey en keepers. Op deze manier proberen de Lijnco’s alles zo goed mogelijk te organiseren voor de Lijn waarvoor zij verantwoordelijk zijn.Wat doet een Lijnco nou eigenlijk?

De Lijnco’s proberen mensen met elkaar te verbinden, actualiseren en/of maken procedures waar nodig en zijn betrokken bij specifieke overleggen (bijv. over de ‘Keepersclub’, Arbitrage- en Wedstrijdindeling, Sportiviteit &Respect, Zaalhockey of de verbinding tussen  de jongere jeugd en D1/H1). Dit doen ze allemaal binnen hun mogelijkheden, naast het begeleiden van hun eigen lijn en de continu afstemming met het Technisch Kader en Teambegeleiding over het aantal teams, aantal spelers, iedere speler op de juiste plek, invallers, plezier en de ontwikkeling van spelers.

Een schitterende vrijwilligers functie, maar ook een flinke klus, waarbij ze altijd alle hulp kunnen gebruiken!


Tegelijkertijd is er door de Lijnco’s veel energie gestoken in het integreren van de Jongste Jeugd Commissie in de (Algemene) Jeugd Commissie, waarbij ze onderling en in kleine kring, om praktische redenen ook veel samen afstemmen. Ook de essentiële samenwerking tussen Lijnco’s en Technisch kader is geprofessionaliseerd, waarbij alle taken & verantwoordelijkheden tegen het licht zijn gehouden en gemoderniseerd. De meeste ouders van jeugdspelers en natuurlijk de managers, weten steeds beter de Lijn-coördinator van het team van hun kind te vinden voor overleg, zodat het Technisch Kader hier niet mee belast wordt en zich meer en beter kan richten op het geven van goede training. Dit zie je terug op de velden, waarbij het na Corona weer als vanouds druk en gezellig is op de trainingen door de week en op de zaterdagen bij de competitiewedstrijden!

 

Op onze club, maar ook zeker daarbuiten gaat dit niet onopgemerkt voorbij en zorgt het voor een positieve aantrekkingskracht op externe (Hoofd)trainers met de juiste opleiding en/of ervaring. Die hebben we nodig om het nog leuker en beter te maken voor alle jeugdspelers; v an breedte tot lijn! We kunnen nu al melden dat de besprekingen met nieuw Technisch Kader positief en vergevorderd zijn.

 

De positieve flow waarin ons jeugdhockey zich nu bevindt, wordt dan misschien aangejaagd door onze Lijnco’s, maar ook zij kunnen niet zonder jullie allemaal; Rijouders, begeleiders, organisatie-ouders voor teamuitjes, scheidsrechters, managers, trainers, coaches en commissieleden! Het is fantastisch om te zien hoe er door (hockey)ouders gecoacht wordt, uitjes worden georganiseerd, toernooien worden gezocht en besproken wordt of er zelfs een trainingsstage in het buitenland mogelijk is!


We need you: LijnCo’s gezocht! 

Om e.e.a. goed te kunnen blijven coördineren, hebben we dan ook op continu-basis (nieuwe) vrijwilligers nodig. Voor korte klusjes, voor iets langere behapbare projecten en voor enkele jaren in commissies, om de continuïteit te kunnen waarborgen. Zo zwaaien er ook dit jaar weer enkele Lijnco’s af en zijn er plekken beschikbaar voor nieuwe Lijn-coördinatoren. De lijn (leeftijdscategorie) is nader te bepalen.

 

Ben jij of ken jij die "spin in het web” voor een bepaalde Leeftijdscategorie (jongens en/of meisjes) binnen de vereniging?

Houd je van het spelletje en kom je op zaterdag toch al graag kijken naar wedstrijdjes van (een van je) kind(eren)?

Lijkt het jou leuk om teambegeleiders, managers, trainer/coaches i/o en coaches in een bepaalde leeftijdscategorie te ondersteunen? En dingen te regelen, organiseren en overleggen met andere commissies? Om de spreekbuis te zijn voor ouders naar het Technisch Kader en andersom? Om feeling te houden met wat er leeft en speelt bij de driehoek ouders, kinderen en teambegeleiding. Om het aanspreekpunt te zijn voor jouw (jongens/meisjes) lijn rondom het jeugdhockey en denk je in kansen en mogelijkheden? Zou je het mooi vinden om je bijdrage te leveren aan het zorgen voor leuke teams in betreffende lijn, waarbij elk kind op het plekje komt waar hij/zij het best tot zijn/haar recht komt?

 

Mail, bel of app direct met een van de Lijnco’s en/of Gijs (Bestuur HTZ Jeugd) op [email protected].

 

Gemiddeld is er 1x p/m tijdens het seizoen een heel gezellige meeting met alle Lijnco’s, waarbij vaak een andere vrijwilliger of functionaris te gast is, waar de technisch manager aan deelneemt en een bestuurslid aanwezig is. 


Iets anders doen?

Wil je voor korte klussen, evenementen, clinics of wat je ook kunt verzinnen rondom jeugdhockey betrokken zijn en aanhaken, neem ook contact op! Dan bespreken we de mogelijkheden. Je bent van harte welkom!


Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]