header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
TC, Hockey Technische Commissie

Zaalhockey

Nieuws afbeelding 18-10-2013
Ook al is de reguliere veldcompetitie nog volop bezig en wordt er zelfs gedroomd over (semi-)watervelden, de zaalhockeycommissie is al druk aan het werk geweest. Vóór de grote vakantie hebben we, samen met de TC, diverse gesprekken gevoerd met sportlocaties in ons dorp, met Hoenderdaal en met de scholen rondom Driebergen. Dit alles om zoveel mogelijk GESCHIKTE zalen te vinden, waar in 3 maanden tijd getraind en zaalhockey-competitie gespeeld kan worden.
Dit jaar staan er maar liefst  40 teams ingeschreven. Dit vergt een hoop organisatie voor wat betreft het inplannen van teams met de juiste trainers. Zo hebben de eerste zaaltrainingen nu al plaats gevonden. Een ruime overlap dus met de veldcompetitie. Dit vergt een goede planning van alle spelers qua huiswerk, maar ook van trainers op het veld én in de zaal. Uiteindelijk hebben we trainingsmogelijkheden gevonden in Hoenderdaal, in De Binder in Leersum en bij de sporthal van het OZL in Zeist. Deze gymzaal heeft de dubbele grootte van de Reviuszaal waar we vorig seizoen  getraind hebben. Ook zullen keeperstrainingen worden gegeven voor de zaalkeepers en natuurlijk hebben we weer de balkentraining buiten op het veld.

En vraag je je straks af waarom je sommige thuiswedstrijden moet spelen in Leersum of misschien erger nog, in Veenendaal bijvoorbeeld? Tja, dat komt omdat er elk seizoen slechts enkele weekend-dagen in Hoenderdaal voor ons beschikbaar zijn. Dit komt omdat andere zaalsporten die een groter deel van het jaar van de hal gebruik maken, de eerste keuze krijgen. Daarom moet er dus ook buiten Driebergen op zoek worden gegaan naar sportlocaties met geschikte afmetingen. De KNHB deelt  onze thuiswedstrijden eerst in op de door ons geboekte locaties. Daarna worden onze overige thuiswedstrijden in de zalen ingedeeld, die verder weg in de regio liggen.

Binnenkort zullen alle coaches en teams geïnformeerd worden over de gang van zaken vwb het zaalhockeyseizoen. In navolging van het succesvolle Kerstballentoernooi van vorig seizoen, waarbij een aantal van onze jeugdteams het tegen diverse regionale clubs opnamen, zal dit jaar het Tweede Kerstballentoernooi gespeeld worden en wel op zondag 22 december. Ook hierover volgt binnenkort meer informatie. Houd de Shinty site in de gaten voor meer zaalhockeynieuws.

Voor nu veel plezier en succes met de voorbereidingen op het nieuwe zaalseizoen!
De zaalhockeycommissie.

 

 

 

Deel op: