header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Sponsoring

Eerste ABN AMRO Talentendag een groot succes, ook Shinty jeugd deed mee!

Nieuws afbeelding 3-11-2014

Afgelopen zaterdag 25 oktober was de eerste ABN AMRO Talentendag op HC Rotterdam. Elke club, en dus ook Shinty, mocht talenten aanleveren voor de dag; 3 jongens en 3 meisjes die spelen in de D,C of B.
Deze talenten kregen een Talentenclinic van niemand minder dan Jeroen Hertzberger (Rotterdam H1), Kim Lammers (Laren D1), Glenn Schuurman (Bloemendaal H1), Marcel Balkestein en Jelle Galema (beide Oranje-Zwart H1). Tijdens de clinic, die in kleine groepjes werd afgewerkt, was er veel persoonlijk contact tussen de talenten en de trainers, waardoor de talenten echt hun techniek konden verbeteren en veel geleerd hebben. 


Floris Hendriks JB1:
Ik heb veel geleerd over hoe je iemand moet spelen en hoe je beter kan slaan. Het was ook mooi om naar de trainers te kijken hoe ze al die truckjes deden. Ik vond het ook mooi toen ze gingen vertellen over hoe ze tophockeyer zijn geworden. Sommigen zaten al heel vroeg in Jong Oranje, maar anderen, zoals Marcel Balkenstein, kwamen pas op hun 20ste in Oranje.

Wendy de Jong MC1
Ik vond het erg leuk vooral de oefeningen waar ik wat van leerde, zoals de oefening van Kim Lammers waar je nog beter en harder leerde slaan. Op het begin werd er wat verteld in een zaal waar alleen de kinderen zaten en aan het eind moest je daar ook naar toe en kon je alle vragen stellen aan de bekende hockeyers. Ik heb een handtekening op mijn shirt laten zetten door Kim Lammers en Jeroen Hertzberger! En ik heb een foto met Kim Lammers.


Elke ABN AMRO club mocht ook twee trainers aanleveren, die tijdens het seizoen met de talenten van de club aan de slag gaan. Deze trainers kregen eerst een inspirerend verhaal te horen van Joost Leenders, Talentcoach van de Talentacademie. Daarna gingen ze met Raoul Ehren (coach Den Bosch D1) en Steijn Sprei (coach NED B) het veld op om de nodige technieken en oefeningen te leren, zodat ze deze kennis verder kunnen verspreiden onder hun talenten.


Tijdens de ABN AMRO Talentendag zijn foto’s gemaakt en video-opnames gemaakt. Je kan de fotos bekijken via onderstaande link. Spot jij onze leden?

https://www.flickr.com/photos/abnamronv/sets/72157648607301338/


De video van de dag is te zien op @ABNAMROSport. 

Bijlage Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]