header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Vrijwilligers

Vrijwilliger in het zonnetje: Marja Busser

Nieuws afbeelding 12-6-2019 Zonder vrijwilligers geen Shinty! We zijn dan ook heel blij met hen! Elke maand kun je in deze rubriek kennismaken met onze helden die op en rond Shinty te vinden zijn. Deze keer maken we nader kennis met Marja Busser.

Kun je wat over jezelf vertellen? 
Mijn naam is Marja Busser-Plesman. Ik ben getrouwd met Wim Busser en we hebben samen 4 kinderen, Bas, Bob, Marlies en Bram. Al onze kinderen zijn met hockey gestart op Shinty en hockeyen nog steeds. 

Hoe ben je bij Shinty betrokken geraakt?
Ik heb van pak m beet mijn 12de tot mijn 20ste met heel veel plezier bij Shinty gespeeld en ik heb daarvan vele jaren, vanaf de B, samen met mijn zusje Suzan in hetzelfde team gespeeld. Mijn vader heeft jaren op Shinty in de veteranen gespeeld, was bondsscheidsrechter en heeft in het bestuur gezeten en mijn moeder is op Shinty gestart met hockeyen bij de dinsdag dames en zij deed het wedstrijdsecretariaat. Ik ben gestart in de C en ben zelfs met MB1 landskampioen geworden. Toen mijn zusje en ik in Shinty Dames 1 speelden, zijn wij op een gegeven moment gevraagd door de coach van SCHC Dames 1 om daar te komen spelen. Dat hebben we toen gedaan. Daarna heb ik nog een flink aantal jaar bij SCHC Dames 1 gespeeld. En ik speel daar inmiddels al weer vele jaren bij de veteranen. Ook speel ik sinds 2014 bij de Masters. De Masters zijn nationale teams die EK’s en WK’s spelen. Dit is super leuk er zijn verschillende leeftijdscategorieën 35+, 40+, 45+, 50+, 55+ en 60+. Het wordt steeds bekender en de selecties worden steeds groter. Dit jaar is het voor het eerst opgesplitst: 35+ t/m 45+ spelen in Rotterdam in juli en 50+ t/m 60+ in augustus in Krefeld. Belangstelling? Je kunt je altijd aanmelden om mee te doen aan selectie. Voor dit jaar lukt dat uiteraard niet meer. Handig als je in je jeugd Hoofd- of Overgangsklasse gespeeld hebt. Je kunt er meer over lezen op www.mastershockey.nl

Ik ben opnieuw betrokken geraakt bij Shinty door onze 4 kinderen en zelf ben ik op een gegeven moment weer gestart met Trimhockey op de maandagavond. Dat is erg leuk, zeker als je met kleine kinderen zit en geen zin hebt om de hele zondag op pad te zijn. Inmiddels spelen de trimmers ook wedstrijden. Veel  trimmers stromen uiteindelijk door naar een veteranenteam. Trimhockey is eigenlijk een rare naam. We spelen veelal een onderling wedstrijdje en het heeft niks met trimmen te maken. Er zijn inmiddels 2 Trimhockey groepen en wij worden al jaren, geen idee hoe lang eigenlijk al, maar minstens 10 jaar, getraind/begeleid door Mark Zwijnenburg. 

Wat doe je als vrijwilliger voor Shinty en wat vind je leuk aan het vrijwilligerswerk?
In de afgelopen jaren (onze jongste is inmiddels 16) ben ik een flink aantal keren coach geweest, tig keer teammanager en ben ik ook lijncoördinator geweest. Dit jaar ben ik manager van de Jongens A1. Een sportclub kan niet zonder vrijwilligers en het is heel erg leuk om extra betrokken te zijn bij een team. Je hoeft niet per se verstand te hebben van hockey om iets te kunnen betekenen voor de club. Het geeft je veel voldoening en nogmaals het is erg leuk om betrokken te zijn bij de sportclub waar je kinderen met zo veel plezier bij spelen.

Aan welke vrijwilliger geef jij de stick door?
Ik geef het stokje graag door aan trimhockey trainer Mark Zwijnenburg.


Deel op:

Gerelateerde nieuwsberichten

Gezocht: Vrijwilligers!

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]