header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Vrijwilligers

Vrijwilliger in het zonnetje: Karlijn Derksen

Nieuws afbeelding 28-1-2020
Zonder vrijwilligers geen Shinty! We zijn dan ook heel blij met hen! Elke maand kun je in deze rubriek kennismaken met onze helden die op en rond Shinty te vinden zijn. Deze keer maken we nader kennis met Karlijn Derksen.

Kun je wat over jezelf vertellen? Ik woon in Utrecht en ben inmiddels al meer dan 20 jaar lid van Shinty. Eerst speelden we als dames 10, inmiddels Veterinnen, waarin ik met sommigen ook al zeker 20 jaar samenspeel. Tijdens mijn jeugd speelde ik in het Oosten van het land. Altijd op recreatieniveau met vooral veel plezier. We zoeken trouwens nog een leuke trainer voor Veterinnen B en C op de woensdagavond. We trainen samen en zijn een gemotiveerde dankbare groep. 

Hoe ben je bij Shinty betrokken geraakt? Tijdens mijn studententijd speelde ik bij USHC. Na het afstuderen wilden als team bij elkaar blijven. Shinty was op dat moment de enige club die teams aannam. En zo kwamen we hier terecht. Shinty stond toen vooral bekend vanwege de leuke theedansjes. De jeugd was destijds klein qua omvang en de zondag druk met zo’n 16 damesteams en 10 herenteams. 

Wat doe je en/of wat heb je gedaan als vrijwilliger voor Shinty? In de afgelopen 20 jaar heb ik met enige regelmaat dingen gedaan voor Shinty, zoals bestuur en wedstrijdsecretariaat senioren. Ik was ook jaren aanvoerder van ons team. Ik vind dat als je lid bent van een vereniging, je af en toe ook wat moet terug doen voor de club. De vereniging draait immers alleen maar als er vrijwilligers opstaan. En vele handen maken licht werk. 

Wat vind je leuk aan het vrijwilligerswerk voor Shinty? Het wedstrijdsecretariaat senioren is een overzichtelijke taak. Je kan goed vooruit plannen dus je hebt er ook relatief weinig werk aan. Ik plan altijd door tot aan de winterstop of de zomerstop. Als je wensen tijdig doorgeeft, kan ik er rekening mee houden in de planning. Soms is het ook een ondankbare taak, als ik via via klachten hoor over de planning of dat scheidsrechters niet zijn komen opdagen. Meld het direct bij mij, dan kan ik er ook wat aan doen! 

Aan welke vrijwilliger geef jij de stick door? Bart Molenaar
Deel op:

Gerelateerde nieuwsberichten

Gezocht: Vrijwilligers!

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]