header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Nieuwe rubriek: uit het hart

Nieuws afbeelding 29-10-2020
In deze nieuwe rubriek zal om de zoveel tijd één van de leden van het Technisch Hart een kijkje in de keuken geven van onze jeugdopleiding. Aan Jurriaan Kloks de eer om deze serie af te trappen. Graag stellen we het Technisch Hart even aan u voor:

-Wendela van Kesteren (Technisch Coördinator Jongste Jeugd)
-Laurens Kruijff  (Technisch Coördinator Breedte)
-Marike Oudraad (Technisch Coördinator Keepers) 
-Saskia Bleumink (Technisch Coördinator Opleidingen) 
-Jurriaan Kloks (Technisch Manager Jeugd)   

Op het moment van schrijven zitten we in de herfstvakantie en ligt de eerste periode, die van de voorbereiding en de voorcompetitie, voor de meeste teams alweer achter ons. Tijd voor een korte terugblik. Wat is er in die eerste periode allemaal gebeurd? En hoe staan we ervoor? 

De organisatie verbeteren
Afgelopen zomer hebben we intern de laatste hand gelegd aan de doorlopende leerlijn. Deze leerlijn loopt als een rode draad door de opleiding en schrijft voor hoe we kinderen vanaf de F1 tot en met de A opleiden, waar per lijn de focus ligt, en hoe deze thema's door de opleiding heen zijn gebouwd. Aan deze leerlijn zijn een jaarplanning en een periodeplanning gekoppeld. In deze jaar – en periodeplanningen zijn alle thema’s opgenomen die de trainers tijdens het seizoen moeten behandelen. Op deze manier vertalen we de leerlijn naar het hockeyveld en bieden we houvast aan onze jonge, enthousiaste trainers. 

Hiernaast ondersteunen de verschillende leden van het Technisch Hart hun trainers op het hockeyveld om er zorg voor te dragen dat de leerlijn wordt uitgevoerd en trainers daarnaast te begeleiden in hun ontwikkeling. Dat laatste is een heel belangrijk aspect van onze jeugdopleiding. We zijn er trots op dat we op alle E8,D & C teams trainers/coaches hebben. Goede begeleiding is echter wel noodzakelijk om de jeugdopleiding optimaal door te ontwikkelen. Daar zijn we als Technisch Hart dan ook druk mee bezig. In het kader hiervan zijn we erg blij met de terugkeer van Saskia Bleumink als TC Opleidingen. Zij zal de KNHB cursussen weer nieuw leven inblazen op Shinty: de basisopleiding en de 'HT2 elftal' staan op het punt van beginnen!

Kennis delen
Verder hebben we in de afgelopen weken een aantal ouderavonden en coachavonden georganiseerd. We kijken daar met een goed gevoel op terug: het waren leuke, informatieve en interactieve avonden. Vanuit de visie van opleiden werd veel kennis gedeeld. Op een dergelijke manier kunnen we elkaar versterken en elkaar beter maken. Heel erg leuk om te zien. Na corona zullen we hier zeker een vervolg aan geven. 
       
District
Verder hebben meerdere spelers en speelsters meegespeeld bij het district. Een onwijs gave ervaring: trainen met getalenteerde leeftijdsgenootjes uit de regio! We zijn harstikke trots op Tessa, Puck, Lotte, Julia, Isabelle, Finn en Lourens.  En we willen deze laatste zes ook nog eens feliciteren met het feit dat ze door zijn na de volgende periode bij het district. Chapeau!   

De 1e periode
Opleiden gaat -zoals met veel zaken- met ‘ups en downs’. Dat hebben we in de competitie ook ervaren. Met name de C- en D-lijnen kregen het tijdens de voorcompetitie soms zwaar te verduren. Dat betekent dat er voor nu even een pas op de plaats moeten worden gemaakt. Belangrijk om ons daarbij te realiseren is, dat Shinty steeds hoger is komen te spelen. De jeugdopleiding wordt steeds beter maar soms kan de weerstand nét iets te veel van het goede zijn...

Anderzijds zien we ook de trend dat we in de 1e en 2e lijn competitief zijn: in de 1e lijn spelen we over het algemeen in de (landelijke) subtopklasses, met de promotie van JA1 naar de Super A competitie als uitschieter. In de 2e lijn spreken we tegenwoordig al een aardig woordje mee in de 1e klasse. Ook deze ontwikkeling is heel leuk om te zien. Dat smaakt naar meer!

Uiteindelijk kunnen we met een goed gevoel terugkijken op de eerste periode. Trainers zijn beter aan het worden en spelers dus ook. En in de organisatie zijn we dus ook steeds meer stappen aan het maken. Alles wordt hierbij aangedreven door een flinke dosis plezier. Want dat zien we over het algemeen toch wel terug op ons cluppie. In welk team je ook zit en op welk niveau je ook speelt: plezier blijft uiteindelijk de drijfveer. Suze uit de Meisjes E6 heeft dit als geen ander begrepen door een yell te verzinnen (zie foto)  "Pushen, dummy, warming up; Shinty is de beste club.” En zo is het maar net…. 
De Shinterne Competitie
Op naar periode 2. Een periode die er anders uit komt te zien door de maatregelen van het kabinet. Zo gaan we bijvoorbeeld een (Sh)interne competitie spelen. Maar ook dan kunnen we een volgende stap zetten in onze ontwikkeling. 
We hebben er zin in!

Sportieve groeten,

Jurriaan Kloks, Technisch Manager Jeugd DMHC Shinty.


Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]