header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

PLANNING EN PROCEDURE TEAMINDELINGEN

Nieuws afbeelding 15-5-2021

PLANNING EN PROCEDURE TEAMINDELINGEN (JONGSTE) JEUGD

Beste (ouders en verzorgers van) (Jongste) Jeugdleden,

Wat hebben jullie je tot nu toe fantastisch ingezet op de Hockeyvelden gedurende dit seizoen waarin de KNHB-competitie met andere clubs helaas niet meer gespeeld kon worden! Vanaf de jongste jeugd tot en met de A-teams zijn jullie allemaal doorgegaan met trainen en werden er onderling leuke en uitdagende wedstrijden gespeeld! Soms iets te makkelijk of te uitdagend, soms iets te veel herhaling, maar in ieder geval hebben jullie je best gedaan om ook elkaar en je eigen vereniging beter te leren kennen! Sportieve complimenten daarvoor! Dat geldt natuurlijk ook voor alle teambegeleiders, trainers, coaches, scheidsrechters, "corona-ouders”, ouders thuis, commissies en alle anderen die er voor hebben gezorgd dat de jeugd kon blijven genieten van hun geliefde hockey-spelletje! Super!

De komende weken kan er nog lekker gespeeld worden, dan ronden we eind mei af en starten we met frisse moed weer op met nieuwe teams. Hiermee wil ik jullie graag op de hoogte brengen van de planning tot en met de start van het nieuwe seizoen en de bijbehorende jaarlijkse "huishoudelijke mededelingen”.

TEAMINDELINGEN

Zoals ieder jaar willen we nieuwe leden graag informeren en huidige leden in herinnering brengen, dat we zorgvuldige procedures volgen omtrent teamindelingen, selecties (1e/2elijn ABCD) en de opstart na de zomervakantie. Vanwege de voortdurende onzekerheid rond de RIVM-maatregelen, resulterend in de onlangs definitief afgeblazen competitie, is nu pas het moment gekomen dat we jullie hierover kunnen informeren.

Wij hopen dat alle ouders & spelers zo veel mogelijk rekening kunnen houden met de trainingsschema’s en wedstrijdplanningen, welke elk jaar in lijn liggen met de teamafspraken. Zie onder aan dit bericht de planning.

Er worden geen selectietrainingen georganiseerd. De huidige opzet van de Jeugdopleiding voorziet gedurende het gehele seizoen in voldoende begeleiding, bijsturing en beoordelingen van de jeugd om de spelers in een team te kunnen plaatsen, waarin hij/zij het beste tot zijn recht komt. Binnen de Jeugdopleiding van Shinty gaat dat ruim genomen 3 fases (waarbij ook nog de weging 1e of 2e jaars meegenomen wordt):

1. F’jes & E6 spelers worden ad random ingedeeld zonder meewegen van hockeyvaardigheden of spelbeleving - "samenstellen”

2. E8 & D spelers worden ingedeeld in groepjes spelers met een combinatie van gelijke hockeyvaardigheden en/of spelbeleving en sociale gronden - "actief samenstellen”

3. C, B & A spelers worden ingedeeld in de 1e/2e lijn teams op basis van individuele sterkte (TIPS: Technieken-Inzicht-Persoonlijkheid-Snelheid) en vanaf het 3e team op sociale gronden – "selecteren”

SELECTIETEAMS

Ondanks dat we geen selectietrainingen organiseren, kunnen jeugdspelers vanaf de D-leeftijd wel hun ambitie kenbaar maken, door aan te geven of ze kans willen maken op een selectieteam (1e/2e lijn ABCD). DOE DIT VOOR VRIJDAG 28 MEI 12:00 UUR! Bijgaand tref je een link aan waarop je dit kunt invullen. LET OP! Dit geldt dus ook voor spelers die nu in de E8 spelen en volgend seizoen naar de D-categorie gaan!

Link aanmelden voor selectieteam:

https://forms.gle/cfQV18KsJeQA2bPK9

Spelers die aangeven in een selectieteam te willen spelen committeren zich hiermee automatisch aan bijbehorende teamafspraken, die horen bij een selectieteam. Een belangrijke afspraak is dat iedere speler er naar streeft tegelijk met andere teamgenoten aan de start te staan van het nieuwe seizoen. De twee weken voorafgaand aan de "competitie-week” worden door de Trainer/Coach & Manager namelijk gebruikt om de jaarplanning, de doelstelling en de afspraken in en om het veld met jullie door te nemen. Bovendien krijgen de spelers de kans om elkaar te leren kennen, voldoende geoefend te hebben en vanaf de C-leeftijd wedstrijdfit te zijn, voor de competitiestart. Zie onder aan dit bericht de planning!

Aangezien veel leden in deze vreemde tijden van pandemie snakken naar een welverdiende zomervakantie en sommigen al de kans hebben kunnen grijpen een vakantie te boeken, hebben wij er natuurlijk alle begrip voor als er gezinnen zijn die met lastige omstandigheden te kampen hebben en nog niet terug kunnen zijn in de eerste trainingsweek van hun zoon of dochter. Neem in dat geval even contact op met betreffende Lijn coördinator voor overleg en geef dit voor de organisatie op de velden even door aan onze Technisch Manager, Jurriaan Kloks, op [email protected]

BREEDTETEAMS

Voor de Breedte-teams (vanaf het 3de team ABCD) bieden we de kans een verzoek in te dienen bij de Lijn-coördinator om samen met een andere speler in hetzelfde team ingedeeld te worden. De Lijnco heeft dan van beide spelers (t/m de C-leeftijd ook van de ouders) een verzoek nodig om dit in behandeling te kunnen nemen. DOE DIT VOOR VRIJDAG 28 MEI 12:00 UUR!

Kijk op de website voor het juiste email adres van de betreffende Lijnco. https://shinty.nl/site/default.asp?option=850&menu=1#TC-Jeugd.Ook voor de Breedte-teams is er voldoende tijd voordat de competitie begint om te trainen, elkaar te leren kennen, afspraken te maken en oefenwedstrijden te spelen.

 

IN WELK TEAM KOM IK DAN?

Soms is het moeilijk in te schatten in welk team je het volgende seizoen gaat spelen en soms heb je wel een idee welk team het gaat worden. Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat je in een team ingedeeld wordt dat zo veel mogelijk bij je past. Hiervoor wordt gedurende het hele seizoen natuurlijk al gekeken en bijgehouden hoe het met je gaat. Waar het al heel goed gaat en waar je kan groeien en waar je verbeterpunten liggen. De eindbeoordeling voor het indelen in teams voor het volgende seizoen, komt tot stand door een samenwerking van de trainers, coaches, technisch coördinatoren en de technisch manager, lijnco’s en bestuur htz.

VOORBEREIDING, BEGELEIDINGSTEAMS & (HOCKEY)CONDITIE

Voor iedereen vanaf de C-leeftijd is het belangrijk om tijdens de zomervakantie een beetje actief te blijven, zodat je minder risico loopt op blessures als de hockeytrainingen weer beginnen. Het Technisch kader wil graag helpen en kan hiervoor een trainingsschema ter beschikking stellen. Voor de zekerheid zet ik hier nog even op een rijtje wie wat regelt en wie je waarvoor kan benaderen:

-Begeleiders JJ: ondersteuning van de Technisch Coördinator JJ en de Lijnco’s JJ

-(Trainer/)Coaches Breedte-teams (vanaf 3e team ABCD): ondersteuning van de Technisch Coördinator Breedte en de Lijnco’s

-Trainer/Coaches Selectieteams (1e/2e lijn ABCD): ondersteuning van de Technisch Manager.

-Managers/Team begeleiders van alle teams (niet zijnde Trainers/Coaches): ondersteuning van de Lijn-coördinator.

Managers en andere Teambegeleiders kunnen dus overleggen met de Lijnco’s over bijvoorbeeld:

-een voorbereidingsschema met oefenwedstrijden

-spoorwegderby

-teambuilding

-toernooien

-organisatorische zaken omtrent het team, velden, trainingen, competities etc.

Check de website voor de juiste Lijnco:

https://shinty.nl/site/default.asp?option=850&menu=1#TC-Jeugd

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je als ouder zelf (het team van) je kind ondersteunen, bijvoorbeeld als Manager in het Begeleidingsteam? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij de betreffende Lijnco! De Lijn-coördinatoren nemen je aanmelding in behandeling en streven er naar om voor de Zomervakantie de Begeleidingsteams al rond te hebben!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KALENDER & PLANNING

MEI 2021

Maandag 10 mei:

Ingang reguliere Trainingsschema.

Vrijdag 21 mei:

Beëindiging reguliere Trainingsschema (laatste trainingsdag huidige teams)

Zaterdag 22 mei:

ABN AMRO Clinic (t/m B jeugd; A jeugd niet ivm eindexamens)

Dinsdag 25 mei t/m vrijdag 28 mei:

Lijntrainingen.Houd de website in de gaten voor het schema.

Zondag 30 mei:

Publicatie van de nieuwe teams.

JUNI 2021

Maandag 31 mei t/m vrijdag 18 juni:

Trainingsschema nieuwe teams. Houd de website in de gaten.

Spelers die hun lidmaatschap hebben beëindigd (zoals sommige 2de jaars A-spelers) zijn natuurlijk van harte welkom om mee te blijven spelen bij een team dat hen past. Neem hiervoor contact op met de betreffende Lijn-coördinator.

Maandag 21 juni tot en met vrijdag 2 juli:

Trainingsschema 1e/2e lijn.Houd de website in de gaten.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We streven er naar om in bovengenoemde periodes de zaterdagen in te kunnen vullen met oefenwedstrijden (met nieuwe teams) tegen andere verenigingen (in de regio?), of anders met onderlinge wedstrijden op Shinty.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JULI 2021

Vrijdag 2 juli tot Maandag 16 augustus:

Vakantieperiode

AUGUSTUS 2021

Maandag 16 augustus:

Opstart nieuwe seizoen 2021/2022 & Startweek Trainingsschema 1e/2e lijn ABCD. Dit is ieder jaar de een-na laatste vakantieweek!

Maandag 23 augustus:

Tweede Trainingsweek 1e/2e lijn ABCD

Maandag 30 augustus:

Derde Trainingsweek 1e/2e lijn ABCD

Startweek vanaf de 3e teams ABCD (Breedte teams)

Startweek Jongste Jeugd Funky/F1/F2/E6/E8

Zaterdag 4 september:

Start competitie 1e/2e lijn ABCD

Tweede Trainingsweek vanaf de 3eteams ABCD (Breedte teams)

Spoorwegderby DMHC Shinty & Phoenix vanaf de 3de teams ABCD (Breedte teams)

Tweede Trainingsweek Jongste Jeugd Funky/F1/F2/E6/E8

Zaterdag 11 september:

Start Competitie vanaf de 3e teams (Breedte teams)

Start Competitie Jongste Jeugd F1/F2/E6/E8

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Eventuele wijzigingen voorbehouden en onder voorbehoud van toestemming KNHB, RIVM en eventuele andere Overheidsrichtlijnen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Heel veel plezier de komende periode en hopelijk tot snel weer gezond en veilig op de velden!

Sportieve groeten, mede namens (Jongste)Jeugd Commissie & Technisch Hart

Gijs Bakker, Bestuur Jeugdhockey HTZ

 

 

 

 

 

 

 

Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]