header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Jeugd

Langs de O9-lijn

Nieuws afbeelding 20-11-2022

Dit weekend zetten we O9 graga in de spotlights!

Goed om te weten over de O9-lijn; ze hockeyen 6 tegen 6 op een kwart veld, ze spelen al met keeper en hebben nog geen strafcorner. Sinds dit jaar is de spelbegeleiding meer speelbegeleiding geworden, waarbij het doel is speelplezier en het spel zoveel mogelijk laten doorgaan. Fluiten voor 2 tegen 1 en hakken wordt wel gedaan, maar bij shoot wordt er beperkt gefloten.

Van de zeven teams (3 jongens en 4 meisjes) lichten we er een paar uit.

Jongens O9-2 tegen Voordaan

Op een zonnige, maar koude, zaterdagochtend speelden de jongens van JO9-2 tegen die van Voordaan in het Camp Nou van Shinty. Na wat gepuzzel over welk team waar speelde en welk pionnetje waar moest staan konden we beginnen. Vanaf het begin af aan was het van beide kanten een tactisch spel dat zich veelal op het middenveld afspeelde, waardoor er maar sporadische kansjes waren voor alle twee de teams. Toch wist Voordaan een paar keer goed door te komen en daarom was het bij rust 0-3. Ervaring leert dat dit voor de JO9-2 niet uitmaakt, meestal wordt een opgelopen achterstand in de tweede helft ongedaan gemaakt door pressiehockey, prachtig uitgevoerd door onze box-to-box spelers. Energie en speelvreugde zijn key! Helaas was dat deze wedstrijd niet voldoende; eindstand 0-5. Een keertje verliezen hoort er ook bij. Volgende week trekken we weer vol ten strijde, dan in de kolkende arena van Fletiomare. Hopelijk tot dan!

Meisjes O9-2 tegen Maarssen

De Meiden hadden er zin in, het was prachtig weer, ze waren gemotiveerd en fit. Niet alles zat mee helaas, maar er is gestreden tot het eind. Er werd helaas verloren, maar het had ook zo maar anders kunnen zijn. Goed gespeeld meiden! Volgende week knokken ze weer vanaf de 1e minuut.

Meisjes O9-4 tegen Maarn

Na een tactische voorbespreking met aandacht op het positie houden, werd de keeper nog even ingespeeld en gingen ze van start. De wissels deden wat radslagen langs de kant, goed om warm te blijven. Als snel stonden ze met 0-1 achter, maar het spel van Shinty was beter, en dat werd beloond met een doelpunt. In de rust werden er, tussen de appels en komkommers door, nog wat tips gegeven. Na de rust gingen ze enthousiast weer verder en Shinty wist de kansen steeds meer te benutten, uiteindelijk hebben ze de winst gepakt met 4-1; dat werd gevierd met limonade!

MO9-1 tegen Kampong

Een zeer spannende wedstrijd met veel inzet en mooie acties typeerde de wedstrijd van MO9-1 tegen Kampong. Het spel bewoog zich al rennend van achteren naar voren en weer terug. Na een 0-2 achterstand hebben de dames zich teruggevochten naar een prachtige 3-2 voor Shinty. De kou was daarmee volledig vergeten. Wat een leuk team!

Nog twee wedstrijden te gaan voordat het zaalseizoen start. Mocht je in de buurt zijn, kom dan deze lijn aanmoedigen, hier staan de jongens en meiden die in de toekomst wellicht voor de Silver cup strijden!