header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Fithockey

Fithockey is een nieuwe activiteit voor senioren met of zonder hockey-ervaring. Iedereen weet dat bewegen gezond is, maar sport biedt meer dan alleen fit blijven of worden. Sporten zorgt voor ontspanning, zelfvertrouwen, plezier en natuurlijk een betere conditie. 

Wat houdt het in?
Fithockey staat voor veilig bewegen in groepsverband, buiten sporten en sociale contacten. Je sport 10 weken op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur onder begeleiding van een ervaren trainer. De Fithockeygroep draait natuurlijk ook om de gezelligheid en sociale contacten. Daarom kan er na afloop van de training gezamenlijk nog wat gedronken en nagepraat worden in ons clubhuis. 

Training
Een training bestaat uit een warming up, technische en tactische oefenvormen en sluit af met een cooling down. Er wordt gespeeld met zachte ballen in verschillende maten, ringen en knotsen. Fithockey wordt buiten gespeeld op kunstgras. Kunstgras heeft het voordeel dat het schokken goed opvangt, waardoor gewrichten als enkels, knieƫn en heupen minder belast worden dan bij veel andere (buiten)sporten. Het materiaal waarmee wordt gespeeld is zacht, zodat er nauwelijks blessures kunnen ontstaan.

Nieuwsgierig?  
Stuur een e-mail naar Mark Zwijnenburg, [email protected] en maak een afspraak om een keer mee te trainen op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Bevalt de proeftraining, dan kun je je inschrijven als Fithockeylid bij Shinty. De contributie voor een seizoen Fithockey bedraagt € 150,-. Je traint dan van begin september tot half december en van begin maart tot half juni. 

Een goede indruk krijgen van Fithockey? Bekijk dan zeker even dit filmpje van de KNHB.