Shinty neemt in het winterseizoen actief deel aan de zaalhockeycompetitie. Op deze pagina vind je alle informatie over de gang van zaken bij het zaalhockey.
Shinty app
De Shinty-app bevat alle wedstrijdinformatie (tijden en locatie), dus zorg dat je deze geïnstalleerd hebt op je telefoon.
Shinty Zaalhockeygids
Dit jaar hebben we alles overzichtelijk bij elkaar gezet in een zaalhockeygids. Deze staat achter de inlog bij Club -> Documenten -> Zaalhockey. Hierin vind je informatie over de competitie, zaalleiding, training, adressen van de hallen, begeleiding, scheidsrechters en nog veel meer!
Een aantal belangrijke zaken uit de gids op een rijtje:
Spelregels zaalhockey
De Arbitrage Commissie heeft de belangrijkste spelregels voor het zaalhockey in een flyer gezet. Deze staat achter de inlog bij Club -> Documenten -> Zaalhockey.
Zaalleiding
Wie zaalleiding heeft, vind je in de Shinty-app. Dit kan in verschillende hallen in de regio zijn. Zaalleiding bestaat uit 2 personen boven de 18 jaar. Zaalleiding mag niet tegelijkertijd coachen, fluiten of een team begeleiden. In de eerder genoemde zaalhockeygids staat meer informatie over zaalleiding.
Scheidsrechters
Bij breedtesport en AB-teams (1e klasse en verder): (de manager/coach van) een Shinty-team is bij thuiswedstrijden (als Shinty zaalleiding heeft) verantwoordelijk voor het leveren van 2 scheidsrechters voor alledrie de wedstrijden in het blok -inclusief de wedstrijd waarin het Shinty-team niet speelt.
Per seizoen wordt bepaald welke Topklasse-wedstrijden door Bondsscheidsrechters worden gefloten. Verwacht wordt dat dit voor Topklasse O18 en O16 zal gelden. Bij de overige Topklasse (poule C) wedstrijden levert elk team een CS+ scheidsrechter. De managers van JO14-1 en MO14-1 worden geacht zelf de CS+ scheidsrechters te benaderen.
Jongste Jeugd/O8 - O10-tallen: Elk team brengt 1 spelbegeleider mee.
Teamgrootte en teambegeleiding
Sporthallen
De trainingen en competitie vinden plaats in de volgende sporthallen: Hoenderdaal, Driebergen; Sporthal Weidestraat (naast Dolfijn), Driebergen; De Tol, Bunnik; De Binder, Leersum; De Twee Marken, Maarn; Revius, Doorn; Lindehof, Odijk; Steinheim, Doorn; Jan Wever, Zeist; Galgenwaard, Utrecht. In de eerder genoemde zaalhockeygids vind je contactgegevens en instructies per zaal.
LET OP: we zijn te gast in de sporthal! Respecteer de regels en laat de zaal netjes achter. Plan tijd in voor het evt. neerleggen en opruimen van de balken.
Aanschaf zaalhockeymaterialen
Voor zaalhockey heb je verplicht een zaalhockeystick, een handschoen (incl. gesloten duim) en zaalschoenen (zonder zwarte zolen) nodig.
Meer informatie
Op de site van de KNHB staat een heleboel interessante informatie over zaalhockey.
Zaalhockeycommissie
Algemene coördinatie zaalhockey, zaalhuur: [email protected]
Technisch Manager Jeugd
Teamselectie, team- en trainingsindeling: [email protected]
Technische Commissie Jeugd
Teamselectie, teamindeling:
Technische Commissie Senioren
Betreft zaalhockey: [email protected]
Materiaalcommissie
Matthijs Lagerwey, [email protected]
Ronald Voogd, [email protected]
Arbitragecommissie
Voor spelregelinfo en scheidsrechters: [email protected]
Adres
Postadres