header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Shinty Clubtenue

Het officiële Shinty clubtenue bestaat uit een wit shirt met een donkergroene diagonale baan over de borst, een grijze broek voor de jongens/heren, een grijze rok voor de meisjes/dames en witte kousen met het Shinty logo. Alle thuis- en uitwedstrijden worden gespeeld in het Shinty clubtenue, tenzij de KNHB adviseert het uit-tenue te dragen (zie hieronder). Daarnaast is iedereen verplicht om een gebitsbeschermer en scheenbeschermers te dragen.

Is een officieel clubtenue verplicht?
De KNHB en DMHC Shinty verplichten alle spelers in een officieel clubtenue een competitiewedstrijd te spelen (wedstrijdshirt, broek/rokje, kousen). Alle leden van Shinty zien er uniform en representatief uit in een officieel clubtenue.

Clubtenue bij uitwedstrijden
De KNHB heeft regels opgesteld voor het dragen van een uit-tenue. Wanneer de shirts van twee teams qua kleur erg op elkaar lijken, is het uitspelende team verplicht het shirt én de sokken aan te passen. Het officiële Shinty uit-tenue bestaat uit een rood shirt met donkergroene bies, rode sokken en een grijze broek of rok.

Wanneer draag je het uit-tenue?
Het rode uit-shirt met de rode sokken wordt gedragen als er uit gespeeld wordt bij een tegenstander met een wit of donkergroen shirt. In onze regio zijn dat onder meer Phoenix, Voordaan, Huizen, Eemvallei, Naarden, Soest, Kampong en Gooische.
Bij de uitwedstrijden waar een team geacht wordt het uit-tenue te dragen, wordt dit vermeld in het wedstrijdschema op de website/app. Let daar dus goed op! Neem bij bij twijfel altijd het rode shirt en de rode sokken mee bij uitwedstrijden.

Bruikleen shirts
Alle leden (behalve trainingsleden) ontvangen een groen/wit thuis-shirt in bruikleen van DMHC Shinty. Daarnaast ontvangen alle competitie spelende teams vanaf de D-lijn ook een groen/rood uit-shirt in bruikleen van DMHC Shinty. Teams binnen de Jongste Jeugd, G-hockey, Trim en 7x7 ontvangen deze uit-shirts dus niet. 
Keepers ontvangen allemaal een thuis-keepersshirt. Alle keepers in een competitieteam vanaf de D-lijn ontvangen hiernaast ook een uit-keepersshirt.

De shirts blijven eigendom van Shinty. Bij beëindiging van het lidmaatschap moeten de shirts worden ingeleverd.
 
Wat gebeurt er als shirts na één of twee seizoenen niet meer passen?
Het kan voorkomen dat een shirt na één of twee seizoenen te klein is geworden en niet meer past. Aan het einde van elk seizoen bestaat de mogelijkheid om een shirt te ruilen. Wanneer en hoe dit plaats zal vinden wordt tegen het einde van het seizoen vermeld op de website. Mocht een lid tijdens het seizoen door groei geen gebruik meer kunnen maken van het shirt dan kan het shirt in overleg worden omgeruild voor een andere maat. Voorwaarde is wel dat het oude shirt in goede conditie wordt ingeleverd. Stuur dan een mail naar [email protected].

Vragen?
Heb je vragen over deze regeling of de wedstrijdshirts? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Waar koop je het Shinty tenue?
De Shinty broek, rok en sokken zijn verkrijgbaar in de Shinty Ledenshop of in de winkel bij Van den Berg Sport 2000, Traaij 44A, Driebergen. Ook het Shinty-shirt is hier verkrijgbaar.

Keepers
Keepers vanaf de E8-Jeugd ontvangen een keepersshirt en een uit-shirt voor drie hockeyseizoenen in bruikleen van DMHC Shinty. Voor keepers gelden dezelfde regels als voor spelers. Ook zij betalen een bijdrage voor het gebruik van de shirts van € 12,50 per shirt per seizoen (met ingang van seizoen 2019-2020). Dit bedrag wordt ieder seizoen meegenomen in de contributie en via automatische incasso geïnd. De shirts blijven eigendom van Shinty.

Sponsoren op het shirt
Onze hoofdsponsor is ABN AMRO. Op het shirt staan daarnaast de shirtsponsors vermeld. Bij de jongens/heren is dit Restaurant Groenland en bij de meisjes/dames is dit ASU Advies & Administratie. Op de mouw van het shirt staat Van den Berg Sport 2000. Deze Driebergse sportzaak is ook het verkooppunt van het Shinty clubtenue.

Hieronder het officiële Shinty clubtenue in heren- en damesuitvoering.Het officiële Shinty uit-shirt en sokken: