header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Van de voorzitter

Nieuws afbeelding 23-8-2015
De nieuwe velden liggen er mooi bij! Het nieuwe waterveld op veld 1 is afgelopen week in gebruik genomen, als ik dit schrijf worden de slagplanken om veld 2 aangebracht en is ook dat veld klaar. En komende week wordt ook het nieuwe veld ("veld 4”)  achter het clubhuis afgerond. Vanuit onze vereniging hebben met name Hans Bregman, Maarten van de Loo, Wim Cassee, Marieta Storm en Rob de Vries hier de hele zomer veel tijd in gestoken. Grote dank voor jullie inzet. Uiteraard is er nog een actielijst met restpunten en moeten er nog wat hobbels platgewalst worden, maar ik ben er van overtuigd dat we tijdens ons openingsweekend 29 en 30 augustus kunnen genieten van prachtige velden. Op zaterdag 29 augustus tijdens de traditionele spoorwegderby. En op zondag 30 augustus de officiele opening, met een oefenwedstrijd tussen de hoofdklasse herenteams van Kampong en Hurley. Voor alle Shinty leden ouders en vrienden een uitstekende mooie manier om te laten hoe strak en snel hockey op onze velden gespeeld kan worden. We sluiten de opening af met een barbecue voor alle aanwezigen. Voor de vele Shinty vrijwilligers uit afgelopen seizoen is de barbecue gratis. Aan alle anderen vragen we een kleine vergoeding.
 
Alle leden zullen gaan genieten van het waterveld en semiwaterveld. Dat is bij de jeugd overigens wel een enorme puzzel. Voor onze wedstrijdsecretaris Rianna Fluttert bij het inplannen van de wedstrijden, en voor onze technisch manager Michiel van der Meer bij het afronden van het trainingsschema. Daar komt bij dat Shinty deelneemt aan de pilot van de hockeybond waarin ieder team uit de CD jeugd dat geen topklasse speelt gedurende het jaar een thuiswedstrijd en een uitwedstrijd op zondag speelt. Tenslotte gaan de andere jeugdteams, vooral de  AB jeugd ook zo nu en dan een thuiswedstrijd in Maarn spelen. Wij verwachten dit beperkt te kunnen houden tot 1 wedstrijd per zaterdag. Door al deze complexiteit zal de seizoenstart qua organisatie mogelijk wat rommelig zijn met last minute wijzigingen. We proberen dit te voorkomen, maar mocht het toch gebeuren, vraag ik bij voorbaat om begrip.
 
En dat is niet alles. Johan van Luijn, Michiel van der Meer, Martijn Maas en de technische commissies hebben hard gewerkt aan het vinden van goede trainers voor alle jeugdteams. Eerstelijnsteams maar ook breedteteams. We hebben nog een paar uitdagingen maar voor meer dan 50 teams is alles rond. Als ik naar het resultaat kijk mogen we trots zijn: we maken een flinke kwaliteitsslag
 
We gaan ook een mooi jaar tegemoet met ons Dames 1 en Heren 1 team. Een mooie mix van spelers die afgelopen jaar ook speelden in Dames 1 en Heren 1 maar vooral ook een grote groep nieuwe enthousiaste nieuwe spelers. Ook ons lid van verdienste Frank van Barneveld komt na twee jaar weer terug in heren 1.  De nieuwe spelers willen zich meer jaren verbinden aan Shinty. Hun commitment en het hockeytechnisch niveau is goed, ik denk dat we prachtige wedstrijden op zondag geen zien. Michaela van Grinsven heeft de hele zomer ook tijdens haar vakantie doorgewerkt om alles te regelen voor de senioren, met name het vinden van trainingslocaties tijdens de zomer was best een klus. Hulde!
 
Nog een paar nieuwtjes. Op zaterdag zal vanaf september ook Ghockey te bewonderen zijn in Shinty shirts, geweldig. Op zondag zal het Nederlands damesteam Lacrosse ook regelmatig trainen en wedstrijden spelen op veld 3. Zij hebben afgelopen jaar ook een paar keer getraind en dat is wederzijds goed bevallen. 
 
Ik wens jullie allemaal een heel sportief hockeyseizoen,
André ten Damme
Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]