header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Jongens A1 omarmd door Heren 1

Nieuws afbeelding 16-11-2015

Na een seizoenstart zonder trainer/coach heeft JA1 sinds de afloop van de voorcompetitie een nieuwe vaste trainer/coach gekregen. Dit is Andreas Löwenthal, captain van Heren 1. Andreas vormt samen met manager Femke Stiekema de leiding van JA1.
Andreas geeft een enorme impuls aan het team door zijn persoonlijkheid, hockeykennis en –ervaring en coaching (en voorbeeld natuurlijk: aanvoerder H1!).  Niet alleen goede trainingen, een goede opstelling en een goed game-plan, maar ook met een stuk mentale coaching. Afgelopen zaterdag zorgde zijn coaching ervoor dat JA1 goed, rustig en volwassen speelden in de wedstrijd tegen Naarden JA2 die door Shinty met 2-1 werd gewonnen.  Ook de wedstrijden tegen Doorn JA1 en Culemborg JA1 daarvoor had JA1 al gewonnen. Een prima start dus.

De JA1 training op maandag wordt geleid door Saskia Bleumink (coach/trainer van H1 samen met Michael Löwenthal). Op donderdag verzorgt Andreas de training, voorafgaande aan zijn eigen training met H1.  De thuiswedstrijden van JA1 worden  vaak gefloten door Anderas’ H1 teamgenoten, iets waar we ook heel blij mee zijn.

Met Andreas als trainer/coach, zijn teamgenoten als scheids, Saskia als trainer en een training voorafgaand aan een training van H1, is een goede verbinding ontstaan tussen JA1 en H1. Én zet H1 zijn beste beentje voor, voor JA1. Ik ben er van overtuigd dat de verbinding gaat bijdragen aan een betere doorstroming van JA1 naar H1. En dat is waar we onder andere op inzetten in de technische commissie. Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat ook de mannen van JA1 heel blij zijn met Andreas als trainer/coach en de inzet van hem en H1 voor het team.

Overigens wil ik nogmaals Tijn en Ferdinand van Eindhoven enorm bedanken voor hun inzet voor JA1 tijdens de voorcompetitie. Vader en zoon Van Eindhoven zijn ingesprongen in het gat dat was ontstaan in de begeleiding van JA1. Tijn en Ferdinand hebben als interim trainer/coaches gezorgd dat JA1 zich keurig wist te plaatsen voor de 1e klasse.

Ronald van Rossum, lijncoördinator Jongens A

N.B. In het volgend bericht van de TC meer over de breedteteams.


Deel op:

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]