header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Van de voorzitter

Nieuws afbeelding 21-3-2016

Van de voorzitter

De komende drie maanden zijn de mooiste hockey maanden van het jaar. De dagen worden langer, we krijgen al snel weer zomertijd, het wordt warmer. Straks weer lekker trainen zonder lange broek. En in de competitie wordt het spannend, de ontknoping nadert. Uiteraard willen wij en jullie ook kampioen worden, graag zelfs. Heren 1 gaat in een rechte lijn op het kampioenschap af en daarmee richting tweede klas. Afgelopen zondag werd zelfs al het honderdste doelpunt van het jaar gescoord!
Let bij de laatste wedstrijden van het seizoen wel goed op als je invallers nodig hebt. Ze moeten lid van Shinty zijn en mogen niet in een hoger team spelen. Anders loop je kans op een boete en/of puntenaftrek.

Op 5 maart hebben we een enorm gezellig en feestelijk A feest gehad. Een groot compliment voor het jeugdbestuur, onder leiding van Bob Busser, die vrijwel helemaal zelfstandig het feest heeft georganiseerd. We hebben die avond ook veel A+ jongeren kunnen begroeten die speciaal voor dit Shinty-feest zijn teruggekomen vanuit hun studentensteden: een mooie reünie traditie is aan het ontstaan.
Regelmatig krijg ik zorgelijke vragen over alcoholgebruik op dit soort feesten. We steken er veel energie in om dit te beheersen en beperken, onder meer met zeven professionele beveiligers. Zo neemt de beveiliging blaastesten af bij binnenkomst. Ook nu weer diverse jongeren geweigerd, soms met hoge alcohol promillages. De beveiliging heeft gedurende de avond ook enkele jongeren naar huis gestuurd die te veel hebben gedronken, soms als gevolg van meegesmokkelde flesjes sterke drank. Tenslotte controleren ze ook of jongeren onder de 18 geen alcohol gebruiken. Met het jeugdbestuur hebben we deze keer als experiment excessief alcoholgebruik "ontmoedigd” door maximaal 10 consumpties per persoon te verkopen. Dat is goed bevallen. Alle maatregelen bij elkaar hebben er gezorgd dat er relatief weinig problemen met agressie en schade (in het clubhuis of bij de buren) zijn geweest.

Zoals aangekondigd tijdens de laatste ALV zal ik in juni stoppen als voorzitter. Als bestuur zijn we zeer verheugd Ido de Geus als nieuwe voorzitter te kunnen aankondigen. Ido is zelf actief als trimhockeyer en is al vele jaren een actieve vrijwilliger van Shinty, onder meer als teammanager van een elftal van zijn kinderen, als scheidsrechter en als voorzitter van de fundraising voor de nieuwe velden. Met Ido gaan we de komende maanden kandidaten voor de andere vacatures in het bestuur benaderen. Met alle capaciteiten binnen onze club zullen we ook komende jaren weer een sterk bestuur hebben!

André ten Damme

Deel op:

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]