header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Evenementen

Familie Hockey Toernooi op zondag 26 juni is VOL!

Nieuws afbeelding 9-6-2016 Door de enorme belangstelling voor het Familie Hockey Toernooi is inschrijven helaas niet meer mogelijk. Het maximaal aantal teams is bereikt. De aanvoerders van de teams ontvangen binnenkort een mail met het definitieve programma en andere informatie.

Het Shinty Familie Hockey Toernooi vindt zondag 26 juni as plaats. Het thema van het toernooi is Rio, en voor een hele dag wordt Shinty omgetoverd tot een Olympisch dorp in Braziliaanse sferen. Wakker worden met sambamuziek, caipirhina in de zon, schakelen tussen hockeywedstrijden, palmstranden en het olympisch dorp... Vermaak is er voor iedereen, van jong tot oud!

Iedereen kan meedoen!
Alle leden zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met familie en vrienden. Oma's, opa's, broertjes, zusjes, neven en nichten. Hockeyervaring is niet noodzakelijk. Een team bestaat uit minimaal 8 spelers. Er wordt gehockeyd in 3 klasses zodat iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen. 

1. De Jongste Jeugd klasse is bedoeld voor de jongste jeugd, die in dit seizoen tot en met de achttallen (E8) spelen. Ouders en oudere kinderen zijn van harte welkom om mee te spelen, alleen mogen zij niet in het 10-meter gebied rondom het doel komen (dus niet het doel verdedigen en ook niet scoren). Er moeten altijd minimaal 4 kinderen in het veld te staan. Wij zullen scheidsrechters vragen om hier streng op toe te zien en verzoeken de ouders hier ook echt het spel aan de jongste kinderen te laten.

2. De Familie klasse is voor ieder team van elke samenstelling, die vooral met elkaar lol willen hebben. Samenstelling van de teams is vrij, wel moet de bal laag blijven.

3. De Top klasse is voor de teams die het maximale uit het spel willen halen. Samenstelling van de teams is vrij. Deze klasse is vooral gericht op hogere jeugdteams of ervaren families, die willen hockeyen zoals ze normaal gewend zijn. Hier gelden verder de normale regels.

De spelregels
We spelen wedstrijden op halve velden, in teams van 8 tegen 8, met een onbeperkt aantal wissels. Er is geen keeper. Een bal die een strafcorner of een strafbal zou zijn in een normale wedstrijd wordt genomen als een lange corner (zijkant uitnemen). Opzettelijke overtredingen om een doelpunt te voorkomen betekent een groene kaart (twee minuten uit het veld). Regels zijn verder grotendeels gelijk aan achttallen, met een paar uitzonderingen per klasse.

Meedoen?
Stel je eigen team samen uit familie en vrienden en geef je op via [email protected]. Vermeld in je mail:

- Ludieke teamnaam (op de website komt een actueel overzicht van vergeven namen)
- Naam + e-mailadres aanvoerder (contactpersoon)
- Aantal spelers (Volwassenen en Jeugd)
- Aantal kinderen Jongste Jeugd (tot 10 jaar)
- Gewenste klasse (Jongste Jeugd, Familie, Top)

Kosten
Deelname aan de dag kost € 15 per persoon en € 10 voor kinderen tot 10 jaar. Voor dit bedrag krijg je een lunch, BBQ en meerdere versnaperingen gedurende de dag. Neem ook cash geld mee, er is namelijk tegen betaling nog veel meer lekkers te verkrijgen (versgemaakte smoothies, espresso/cappuchino, ijs).

Programma
De dag begint om 9 uur met het verzamelen van alle teams, het uitleggen van het programma en een opstartactiviteit. Rond 5 uur, als de finales zijn gespeeld, steken we de BBQ aan. Hoe laat we sluiten, zien we op de dag zelf. Het complete programma wordt enkele dagen voor de aanvang van het toernooi naar de aanvoerder gemaild.

Wij rekenen op een fantastische dag en kijken uit naar jullie komst. Als er vragen zijn, stuur die dan ook naar [email protected].

Tot 26 juni!

De Evenementen Commissie
Deel op:

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]