header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Van de voorzitter

Nieuws afbeelding 24-5-2016
Het hockeyseizoen duurt nog een paar weken maar Shinty heeft al een paar kampioensteams! Na een 4-0 overwinning werden zaterdag de jongens D3 kampioen. Met 10 punten voorsprong op nummer 2 zijn jullie duidelijk de beste, van harte gefeliciteerd! Zondagmiddag werd ons Heren 1 thuis kampioen na een 5-1 overwinning op Culemborg. Na 17 overwinningen, 1 gelijkspel, 1 verliespartij en een doelsaldo 132-29 kun je toch wel spreken van grote overmacht. Ondanks de stromende regen was er veel publiek, jong en oud, aanwezig om Heren 1 aan te moedigen. In het clubhuis is onder luid gejuich de beker aan het team overhandigd en is het kampioenschap uitbundig gevierd.
 
Als bestuur zijn wij niet alleen blij met onze Heren 1 en Dames 1 vanwege de hockeyprestaties. Net als andere senioren- en veteranenteams maken zij zich op brede schaal verdienstelijk voor de club. Bijvoorbeeld fluiten van jeugdwedstrijden, coachen van jeugdteams of het geven van clinics. Afgelopen zondag waren er 150  jeugdleden aanwezig op zo’n jeugdclinic, fantastisch! Ook dit soort verbindingen tussen de zaterdag en de zondag maken Shinty tot een initiatiefrijke, gezonde en gezellige club. Daar zijn we trots op!
 
De maand mei is weer de tijd van de indelingen van de teams voor volgend jaar. Dit gebeurt met een grote mate van zorgvuldigheid. Gedurende het jaar worden spelers regelmatig beoordeeld door trainers en coaches, en in aanvulling vinden in deze periode voor de jeugd selectietrainingen plaats. Een groep vrijwilligers in en om de technische commissie jeugd steekt hier bijzonder veel tijd in, zij verdienen een groot compliment. Begin juni worden de teamindelingen bekend gemaakt. Wij streven er naar dat alle jeugdleden ook volgend jaar weer in een leuk team en op een passend niveau gaan hockeyen.
 
Komend seizoen hebben zich ook weer ruim 50 nieuwe jojo’s aangemeld, traditiegetrouw meer meisjes dan jongens. Een flinke jaarlijkse instroom van jojo’s is nodig om een paar jaar later voldoende teams in 6-tallen, 8-tallen en 11-tallen te kunnen vormen. Driebergen heeft te kampen met een dalend aantal leerlingen op de basisscholen, en zeker in dat licht is ruim 50 een heel mooi aantal. Hoewel jongens soms een paar jaar later overstappen naar hockey, hebben we zeker voor een paar jongens bij de jojo’s nog wel extra ruimte.
 
In juni worden de laatste competitiewedstrijden gespeeld. Daarnaast zijn er veel extra Shinty activiteiten gepland: de Shinty vrijwilligers barbecue op 5 juni, het  Shinty familietoernooi op 26 juni en diverse toernooien. Het wordt een gezellige maand. Ik hoop jullie daar allemaal te zien!
 
André ten Damme
Deel op:

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]