header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Geen alcohol onder de 18 jaar op Shinty!

Nieuws afbeelding 11-10-2016 Zoals iedereen weet mag aan jongeren onder 18 jaar geen alcohol worden verkocht of geschonken en mogen zij geen alcohol bij zich hebben. Niet op straat, én ook niet op het terrein en in het clubhuis van Shinty. Bij overtreding hiervan kan Shinty een flinke boete krijgen en haar horecavergunning kwijtraken.  

Overtreding wet
De gemeente Utrechtse Heuvelrug controleert regelmatig of sportverenigingen zich houden aan deze wet. Bij overtreding kan Shinty een boete krijgen die ligt tussen de tussen € 1.360,- en € 2.720,-. Deze boete wordt doorbelast aan de overtreder(s). Daarnaast kunnen we bij herhaling onze drank- en horecavergunning kwijtraken. We lopen als club dus een groot risico als we ons niet aan deze regels houden!  

We hebben jullie hulp nodig
Shinty is verantwoordelijk voor de handhaving van de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol. Het is dan ook aan ons allen om hierin onze verantwoordelijkheid te nemen. De barmedewerkers letten goed op dat er geen alcohol wordt verstrekt aan jongeren onder de 18 jaar. Bij twijfel zullen zij om een legitimatiebewijs vragen als er alcohol wordt besteld. Wij vragen daarbij om jullie begrip en medewerking. Geef als ouder, coach, teammanager of teamgenoot het goede voorbeeld en geef geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. De regel is helder: nix tot 18 jaar! Laten we ons hieraan houden en voorkomen dat een overtreding grote gevolgen heeft voor Shinty.   

Alcoholbeleid
Ons alcoholbeleid bestaat uit de volgende regels: 

- Jongeren onder de 18 jaar mogen geen alcohol drinken op Shinty.
- Er wordt geen alcohol geschonken aan leden en bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar.
- Bij twijfel kan een barmedewerker altijd naar een legitimatiebewijs vragen. 
  Geen legitimatiebewijs betekent geen alcohol.
- Op zaterdag wordt er pas na 16.00 uur alcohol geschonken en er worden geen pitchers bier getapt
- Op zaterdag wordt geen alcohol geschonken aan jeugdleden ongeacht de leeftijd.
- Een volwassenen of jongere boven de 18 jaar mag geen alcohol kopen bij de bar en doorgeven
  aan een jongere die nog geen 18 jaar is.

Het is belangrijk dat we ons allemaal realiseren welk risico Shinty loopt als we ons niet aan deze regels houden. We gaan er dan ook vanuit dat iedereen mee zal werken om deze regels te handhaven!   

Deel op:

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]