header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Zaalhockey

Opgelet: Nieuwe Zaalhockeyregels

Nieuws afbeelding 12-11-2016
De geruchten gingen al rond, dus hierbij een snelle update zodat jullie dit tijdens de zaalhockeytrainingen al kunnen oefenen. De KNHB introduceert dit seizoen een aantal nieuwe zaalhockeyregels, waarbij het verschil tussen zaal en veld kleiner wordt. Het gaat hier om de volgende zaken:

1. De lange corner nu ook in de zaal.
Als een verdediger de bal onopzettelijk heeft gespeeld of de bal is afgekaatst van de doelverdediger, wordt het spel hervat met een lange corner, genomen op de middenlijn recht tegenover het punt waar de bal over de achterlijn is gegaan.
Opzettelijk over de achterlijn spelen van de bal door een verdediger of keeper wordt zoals voorgaande jaren nog steeds bestraft met een strafcorner.

2. Niet via balk cirkel inspelen zonder drie meter gerold.
Een vrije push voor het aanvallende team op de speelhelft waar dat team aanvalt mag niet de cirkel in worden gespeeld, voordat de bal minimaal drie meter is verplaatst of is geraakt door een speler van de verdedigende partij. De bal mag ook via de balk de cirkel in worden gespeeld, mits de bal eerst drie meter heeft gerold voordat de balk wordt geraakt.

3. Regels vrije push binnen drie meter cirkelrand. 
Bij een vrije push voor het aanvallende team binnen drie meter van de cirkelrand mag de bal niet de cirkel in gespeeld worden, voordat deze minimaal drie meter is verplaatst of is geraakt door een speler van de verdedigende partij. 

In deze situatie mogen verdedigers die in hun cirkel binnen drie meter staan van de plaats waar de vrije push wordt genomen binnen de cirkel de speler die de vrije push met een selfpass neemt volgen zolang ze niet de bal spelen, een poging doen de bal te spelen of op een andere manier het spel be├»nvloeden, totdat de bal minimaal drie meter is verplaatst of geraakt is door een speler van de verdedigende partij die legaal de bal kan spelen; of wanneer de bal na drie meter te hebben gerold de balk heeft geraakt. 

Spelers binnen of buiten de cirkel die op minimaal drie meter afstand staan van de plaats waar de vrije push is toegekend mogen zich niet bewegen naar en vervolgens blijven staan op een positie binnen drie meter van de plaats waar de vrije push wordt genomen. In alle andere gevallen dan hierboven beschreven geldt dat elke poging om de bal te spelen, daadwerkelijk de bal spelen, of op een andere wijze het spel be├»nvloeden door een verdediger of aanvaller die binnen drie meter afstand van de bal stond bestraft moet worden. 

Als na het toekennen van een vrije push voor het aanvallende team op de aanvallende speelhelft de tijd wordt stilgezet moeten na het hervatten van de wedstrijd alle spelers, behalve de speler die de vrije push neemt, op minimaal drie meter afstand van de bal staan.

4. Er mogen geen uitrustingsstukken of andere dingen in het doel liggen. 
Denk aan maskers, handschoenen, handdoeken, flessen etc.

5. Indien na een strafcorner de bal weggegooide uitrustingsstukken raakt zoals een handschoen, kniebeschermer of masker wordt een vrije push gegeven indien dit buiten de cirkel gebeurt en een strafcorner wanneer dit binnen de cirkel gebeurt.

Veel succes straks in de zaal!

Arbitrage Commissie Shinty
Deel op:

Gerelateerde nieuwsberichten

Lijst zaalscheidsrechters 2023-2024

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]