header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Van de voorzitter

Nieuws afbeelding 22-3-2017 Het is lente! Tijd om weer lekker buiten te hockeyen. Na vier maanden zijn alle teams weer uit hun winterslaap gekomen en is de competitie weer in volle gang. Over vol gesproken: het plaatsen van alle teams op de zaterdag is iedere week weer een uitdaging. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen die wil hockeyen ook kan hockeyen, hebben we nu meer jeugdteams dan dat we op drie velden kwijt kunnen. Dit betekent dat bijna iedere weekend één of meerdere teams hun thuiswedstrijd in Maarn moeten spelen of op zondagochtend. Ik snap dat het niet ideaal is als het jouw team betreft, maar bedenk dat je daarmee wel een hoop kinderen blij maakt. Hierdoor hebben we de wachtlijsten flink kunnen inkorten.

Uiteraard sta ik ook even stil bij het aangekondigde vertrek van Michiel van der Meer. Hij is de afgelopen vijf jaar enorm belangrijk geweest voor de club. Hij heeft het gehele jeugdhockey op een hoger plan getild en daarvoor zijn we hem erg dankbaar. Hoewel Michiel nog tot de zomer bij ons blijft, wens ik hem alvast veel succes met zijn nieuwe rol bij HC Houten. En als bestuur gaan we nu zo snel mogelijk op zoek naar een geschikte vervanger.

 Een belangrijk speerpunt is Sportiviteit & Respect. Een zeer leuk initiatief komt van HC Doorn. Bij de D en C Jeugd hebben alle spelers een polsbandje gekregen, dat ze na de wedstrijd aan de tegenstander kunnen geven. Van de tegenstander krijgen zij dan hun bandje, als die vereniging ook aan de actie meedoet. Een sympathiek initiatief dat kinderen doet beseffen dat je vooral met elkaar een wedstrijd speelt en niet tegen elkaar.

Want op het gebied van Sportiviteit & Respect maken we als Shinty veel progressie, maar tegelijkertijd is er nog veel werk te doen. Ik hoor nog te vaak dat spelers, coaches of ouders zich niet kunnen beheersen en zich misdragen. Met name een (beginnende) scheidsrechter moet het vaak ontgelden. Ik roep iedereen op om te bedenken dat we het allemaal voor ons plezier doen. En in plaats van kritiek te uiten, kun je beter helpen om een scheidsrechter beter te maken. Spreek bijvoorbeeld de scheidsrechter na de wedstrijd rustig aan en geef hem of haar een paar nuttige tips. Hierdoor blijft de sfeer goed en krijgen we ook nog betere scheidsrechters. En daar heeft iedereen voordeel van. 

Voor de jeugd komen er een paar leuke evenementen aan. Begin april is er eindelijk weer een C-feest en later in de maand een A+ feest. En natuurlijk op 25 en 26 mei de Lustrum Jeugddagen. Het wordt dus een zeer feestelijk voorjaar met veel plezier op en naast de velden. 

Ik hoop jullie allemaal in groten getale aan te treffen of anders op zaterdag of zondag langs het veld.

Ido de Geus


Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]