header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Indeling teams

Nieuws afbeelding 10-6-2017

De vakantie is al inzicht, de temperaturen gaan omhoog en voor de jeugdleden van Shinty zijn het spannende tijden. In welk team zal ik worden ingedeeld, kom ik in de selectie of net niet, kom ik bij mijn vriendjes of zit ik dit keer bij andere toekomstige vriendjes? Kortom, een hele spannende tijd. 

Voor de TC, trainers, coaches en lijn coördinatoren weer veel werk maar deze mensen doen het met veel enthousiasme. Veel mensen denken dat het selecteren alleen gebeurt in deze laatste maand van het hockeyseizoen maar dit is echt niet zo. Vanaf speeldag één worden gegevens vastgelegd en statistieken bijgehouden. Aan de hand van deze gegevens en de bevindingen worden spelers uitgenodigd voor de selectietrainingen. De uitkomst van deze selectietrainingen is merendeels een bevestiging van hetgeen in de loop van het jaar is waargenomen. 

Maar zelfs na het bestuderen van deze informatie en het vele overleg over de uitkomst blijft het soms nog heel moeilijk om de juiste beslissing te nemen. In de toekomst kijken is helaas niet mogelijk maar samen probeert men een zo goed mogelijke afweging te maken. Dat deze beslissingen niet altijd voor iedereen het gewenste resultaat oplevert is te begrijpen. Het is natuurlijk een hele teleurstelling als je in een ander team ingedeeld wordt dan je zou willen. 

Gelukkig begrijpen de meeste ouders dat dit een proces is dat bij het leven hoort en dat, na een korte periode, het plezier in het hockey wel terug komt. Nieuwe vriendjes worden weer gemaakt en vaak is het plezier in het hockey groter in een team waar je misschien niet hoeft te vechten voor een plaatsje. De rol van de ouders is hierin heel belangrijk. Als ouders meegaan in de teleurstelling zal de teleurstelling voor de spelers vele malen groter zijn dan als je het neutraal benaderd. Het moet een plekje krijgen en daar moeten ouders bij helpen. Het beschuldigen van TC, trainers, coaches en lijn coördinatoren van vriendjespolitiek of eigen belang is niet juist maar ook funest voor de verwerking van de teleurstelling. Je doet de technische staf en zeker het kind te kort. Onze club bestaat uit mensen die veelal vele uren voor de vereniging, dus uw kind, in de weer zijn en over het algemeen helemaal geen eigen belang hebben. In de gevallen dat er wel belangen kunnen spelen wordt dit door de wisselwerking tussen TC, trainers, coaches en lijn coördinatoren nauwlettend in de gaten gehouden en indien nodig wordt er ingegrepen. 

De ervaring leert dat de kinderen al heel snel gewend zijn in hun nieuwe team en het er naar hun zin hebben. 

We denken met de huidige weloverwogen keuzes een goede indeling van de teams te maken waarbij een basis wordt gelegd voor een leuk en succesvol seizoen voor alle spelers, trainers, coaches en betrokken ouders. Het is aan u allen om hier invulling aan te geven waarbij de club het volste vertrouwen heeft dat dat zal lukken. 


Mede namens de TC, trainers en de coaches, 

Michiel van der Meer

Technisch Manager Jeugd Shinty

 

Deel op:

Gerelateerde nieuwsberichten

Geef je gear een tweede leven!

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]