header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
HOZ,Hockey Organisatorische Zaken

De wedstrijdplanning: een puzzel van 1.000 stukjes en meer

Nieuws afbeelding 16-9-2017 Het nieuwe hockeyseizoen is van start gegaan en aanstaande zaterdag 9 september start de (jongste) jeugd competitie. Dit jaar hebben we 33 jeugdteams en 22 jongste jeugdteams die hieraan meedoen. Een fantastisch aantal waar we als club natuurlijk enorm trots op zijn! Alleen is daardoor de wedstrijdplanning niet altijd even makkelijk te maken. 

Om een beeld te schetsen van deze ‘puzzel’ vertellen we je graag wat meer over een aantal zaken waarmee het wedstrijdsecretariaat te maken heeft.

Zo gelden er vaste tijden voor het inplannen: wedstrijden mogen niet eerder dan 8:45 uur en niet later dan 17.45 uur starten. Voor jongste jeugd geldt bovendien dat deze niet na 12.15 uur mogen starten, D-jeugd niet later dan 15.00 uur en C-jeugd niet later dan 16.15 uur.

Teams in de Topklasse spelen altijd op een waterveld en voor A/B-jeugd zijn vaste tijden afgesproken. Voor veld 3, ons zandveld, heeft de club van de bond dispensatie gekregen. Dit betekent dat op dit veld alleen teams die in de 3e of lagere klasse spelen, ingepland mogen worden.

Op bepaalde wedstrijddagen zijn er meer teams in te plannen, dan dat er veldcapaciteit op Shinty is. De hockeybond hanteert hiervoor een bepaalde verdeelsleutel. Op deze dagen kunnen wedstrijden naar de hockeyclub in Maarn of naar de zondag worden verplaatst. In het laatste geval is dit alleen mogelijk als het uitspelende team heeft aangegeven ook op zondag te spelen én een team mag maximaal twee keer op een zondag worden ingedeeld gedurende het hele seizoen.

Natuurlijk houden we bij het maken van de planning ook nog rekening met coaches van teams die zelf in een hoger team spelen, de beschikbaarheid van scheidsrechters en het uitgangspunt om ieder team minimaal één keer op het waterveld te laten spelen. En tot slot houden, als dit mogelijk is, ook nog rekening met wensen van individuele teams, bijvoorbeeld als er een teamuitje is gepland.

Kortom, een uitdagende puzzel die het wedstrijdsecretariaat ieder seizoen weer legt. 


Deel op:

Zoeken

Agenda

27-4 Meivakantie jeugd

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]