header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Gezocht: begeleiders jonge scheidsrechters

Nieuws afbeelding 5-9-2017 Goede scheidsrechters zijn een belangrijke voorwaarde om met plezier hockeywedstrijden te kunnen spelen. Daarom besteden we binnen Shinty veel aandacht aan het opleiden van nieuwe, jonge scheidsrechters. We zijn op zoek naar enthousiaste leden of ouders die deze jonge fluiters willen begeleiden bij hun eerste spannende ervaringen als scheidsrechter.

Jonge scheidsrechters
Het kennen van de spelregels en het in goede banen leiden van een wedstrijd zien we als een essentieel onderdeel van de jeugdopleiding. Vandaar dat alle jeugdleden vanaf de B-jeugd verplicht zijn om een scheidsrechterkaart te halen. Vervolgens worden alle jeugdleden met een kaart ingedeeld om wedstrijden te fluiten.

Goede begeleiding is cruciaal
De eerste keren is het best spannend om een wedstrijd te fluiten. Spelers, coaches en ouders hebben hun ogen op jouw gericht en weten het altijd beter. Om jonge fluiters niet aan hun lot over te laten, is goede begeleiding noodzakelijk. Een volwassene die een beginnend fluiter op weg helpt. Iemand die met je meekijkt, je tips geeft, je aanmoedigt en vertrouwen geeft. Daarnaast is het prettig om te weten, dat als de emoties in het veld hoog oplopen er een volwassene in de buurt is waar je op terug kan vallen.

Extra begeleiders zijn nodig!
We zijn op zoek naar enthousiaste leden of ouders met een scheidsrechterskaart en met enige fluitervaring, die het leuk vinden om met tieners om te gaan. Je hoeft geen ervaren scheidsrechter te zijn; het gaat alleen om het bijbrengen van de beginselen van het fluiten en het geven van vertrouwen. 
Je kunt zelf bepalen op welke datum en welk moment (zaterdagmorgen of -middag). We streven naar een groep van 10 tot 15 begeleiders die 3 of 4 keer per jaar een ochtend of middag deze jonge fluiters begeleiden tijdens de wedstrijd.

Interesse?
Vind je het leuk om te helpen bij het begeleiden van nieuwe scheidsrechters? Of heb je vragen? Stuur een e-mail naar [email protected]


Deel op:

Gerelateerde nieuwsberichten

Sportief weekend!

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]