header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Gaat de gemeente ons parkeerterrein afsluiten?

Nieuws afbeelding 22-11-2017 Wim Cassée van de Stichting Hockeysport Shinty en ik zijn al enige tijd in gesprek met de gemeente over de parkeerproblematiek van Shinty. Graag brengen we jullie op de hoogte van de laatste stand van zaken.  

De gemeente is van plan het parkeerterrein van Shinty af te sluiten. Op deze manier wil de gemeente het ‘zwart parkeren’ voor het station Driebergen – Zeist (na ingebruikname van het Q-Park parkeergebouw) tegengaan. Als alternatief bieden ze aan dat Shinty gebruik mag maken van parkeerplekken op het terrein van Bloemenheuvel (McGregor). Wij gaan hier vanzelfsprekend niet mee akkoord, en wel om de volgende redenen: 

1. Veiligheid kinderen in gevaar
Het pad dat gebruikt moet worden om van en naar het parkeerterrein op Bloemenheuvel te komen moet worden gedeeld met vele (jeugdige) fietsers. Dit levert zeer onveilige verkeerssituaties op. Dit wordt bevestigd door een verkeersdeskundige die dit heeft onderzocht. 

2. Bereikbaarheid Shinty ondermaats
De parkeerplaatsen bij Bloemenheuvel zijn alleen in het weekend en in de avonduren toegankelijk voor bezoekers van Shinty. Dit betekent dat er geen parkeergelegenheid is voor Shinty bezoekers op doordeweekse dagen tot 18.00 uur. Bovendien gaat het om slechts 43 parkeerplaatsen. Dit is volstrekt onvoldoende voor een vereniging van 1100 leden.  

3. Geen volwaardige parkeervoorziening
Iedere dag komen er honderden kinderen en volwassenen naar Shinty om te genieten van de hockeysport. We moeten onze leden en gasten op een normale manier kunnen ontvangen. Daar hoort een volwaardige parkeervoorziening bij. We willen dan ook een uitbreiding en verbetering van de parkeermogelijkheden, geen beperking.  

4. Shinty heeft meerder alternatieven aangeboden
We begrijpen de zorgen van de gemeente omtrent het parkeren tussen de bomen en het gevaar van 'zwart parkeren' nu de nieuwe betaalde P&R is geopend. Daarom hebben we meerdere alternatieven bij de gemeente onder de aandacht gebracht. Wij denken bijvoorbeeld dat we op het braak liggende terrein achter ons tweede kunstgrasveld een natuurvriendelijke en veilige parkeervoorziening kunnen realiseren, eventueel met een ontsluiting via de Arnhemse Bovenweg. Helaas heeft de gemeente tot op heden nagelaten deze alternatieven serieus te onderzoeken. 

Shinty blijft groeien
Als grootste sportvereniging binnen de Utrechtse Heuvelrug met een grote maatschappelijke rol, verwachten we dat het college de bezwaren van Shinty serieus neemt. Shinty roept het college van wethouders op om de ontwikkeling van de landgoederen Bloemenheuvel en Beerschoten-Willinkshof in zijn totaliteit te bekijken. Want los van de parkeerproblematiek ondervinden we ook steeds grotere capaciteitsproblemen. Shinty blijft groeien en heeft daarom behoefte aan nieuwe velden. Wij denken dat op het terrein voldoende mogelijkheden zijn om zowel extra veldcapaciteit te realiseren als de parkeerproblematiek op te lossen. En wij denken dat dit kan op een manier die recht doet aan de natuur, het maatschappelijk belang van een grote sportvereniging en de zorgen van de gemeente omtrent het zwart parkeren. 

Actie!
We houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom deze problematiek. Wanneer we niet tot een oplossing komen met de gemeente, kan het zijn dat we in actie moeten komen. Dan hebben we jullie steun hard nodig!  

Ido de Geus
Voorzitter DMHC Shinty 

Deel op:

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]