header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Jij komt vanavond toch ook? Voor een veilig Shinty!

Nieuws afbeelding 18-12-2017
Vanavond neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen van het college. Het is van groot belang dat we de gemeenteraad overtuigen dat iedereen veilig van en naar Shinty moet kunnen fietsen! We willen geen parkeerplaatsen op Landgoed Bloemenheuvel, omdat dit gevaarlijke situaties veroorzaakt. En we willen al onze bezoekers en leden voldoende, fatsoenlijke parkeerplaatsen kunnen bieden. 

Tijd voor actie!
We verzamelen maandag 18 december om 19.30 uur op het parkeerterrein voor de Albert Heijn tegenover het gemeentehuis in Doorn. In optocht gaan we naar het gemeentehuis waar we symbolisch een ‘aangereden fiets’ zullen overhandigen aan de wethouders. Kom maandag naar het gemeentehuis! Laten we zorgen dat er geen beslissingen worden genomen die niet teruggedraaid kunnen worden! 

Kom in Shinty-shirt! Neem een spandoek mee! We gaan kabaal maken!

Wat is er aan de hand? 
De gemeente wil ons parkeerterrein afsluiten om het ‘zwart parkeren’ in het stationsgebied tegen te gaan (na ingebruikname van de Q-Park P+R). Als alternatief mogen we gebruik maken van 43 parkeerplekken op het terrein van landgoed Bloemenheuvel (het voormalige McGregor terrein). In ruil daarvoor mag Bloemenheuvel een perceel bosgrond kopen zodat zij weer aan de Landgoed-status (met belastingvoordeel) voldoen. 

Verkeersveiligheid in het geding
Als de plannen van de gemeente doorgaan moeten alle auto's én fietsers van en naar Shinty over het smalle (fiets)pad langs de Hoofdstraat. Je kunt je voorstellen dat dit tot gevaarlijke situaties leidt voor onze (jeugdige) fietsers en dat willen we koste wat het kost voorkomen. Een verkeersdeskundige heeft naar het plan van de gemeente gekeken en zijn conclusie is glashelder: de voorgestelde situatie leidt tot verkeersonveilige situaties.  Een aantal gemeenteraadsleden hebben de situatie ter plekke bekeken en zij kwamen tot dezelfde conclusie: "Dit moet je niet willen". Parkeren op Bloemenheuvel is dus geen optie. We willen dat iedereen veilig van en naar Shinty kan fietsen! 

Fatsoenlijk parkeren
Onze huidige modderpoel biedt op zaterdag al onvoldoende plek om te parkeren. Laat staan als het aantal parkeerplaatsen wordt beperkt tot 43 plekken bij Bloemenheuvel. Als grootste sportvereniging van de Utrechtse Heuvelrug willen we onze bezoekers en leden een voldoende, fatsoenlijke parkeervoorziening kunnen bieden. 
Volgens de wethouders kan worden uitgeweken naar de nieuwe Q-park P + R parkeergarage. Los van het feit dat wij en onze bezoekende teams dan moeten betalen voor een parkeerplek, levert dit ook onveilige situaties op. Ouders moeten met kleine kinderen een afstand van één kilometer afleggen om bij onze hockeyvelden te komen. 

Shinty heeft meerdere alternatieven aangeboden
We hebben de afgelopen periode meerdere alternatieven aangeboden. Onze huidige 'parkeerveldje' kan met behulp van natuurvriendelijke oplossingen uitstekend worden uitgebreid tot een volwaardige parkeervoorziening waar we bezoekers en leden op een fatsoenlijke manier kunnen ontvangen, eventueel met een ontsluiting via de Arnhemse Bovenweg. Shinty heeft een ecoloog in de arm genomen en volgens deze deskundige zijn er geen bezwaren voor deze natuurlijkvriendelijke oplossing. Sterker nog: in zijn opvatting gaat de natuur erop vooruit.
Overigens kan de gemeente ook het voorbeeld van de gemeente Zeist opvolgen. Zij plaatste blauwe P-borden met ‘uitsluitend voor sportvelden’ bij de overburen, hockeyvereniging Phoenix. Zo kun je het ‘zwart’ parkeren ook tegen gaan.  

Commercieel belang
We willen dat de gemeente de verkeersveiligheid van onze (jeugd)leden serieus neemt en dat commerciële belangen van partijen als Bloemenheuvel en Q-park niet zwaarder wegen. We zijn ervan overtuigd dat er voldoende mogelijkheden zijn om deze parkeerproblematiek op te lossen op een manier die recht doet aan de natuur, de verkeersveiligheid, het maatschappelijk belang van een grote sportvereniging en de zorgen van de gemeente omtrent het zwart parkeren.

Dat willen we maandag 18 december laten weten! Jij bent er toch ook bij?


Deel op:

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]