header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Van de voorzitter

Nieuws afbeelding 10-12-2017 Beste leden, het is tijd om onze stem te laten horen! We zijn al geruime periode in een pittige discussie verzeild met de gemeente over onze parkeervoorziening. De plannen van de gemeente leiden tot gevaarlijke situaties voor onze jeugdige fietsers en dat willen we écht voorkomen. De gemeente wil maar niet in gaan op onze bezwaren en daarom doe ik een beroep op jullie. Maandagavond 18 december vergadert de gemeenteraad en het zou mooi zijn wanneer Shinty daar met een grote groep aanwezig is om het belang van de kwestie te onderstrepen. 

Laat ik u even kort de plannen van de gemeente toelichten. De gemeente wil ons huidig parkeerterrein afsluiten. In plaats daarvan zouden we moeten gaan parkeren op het terrein van Bloemenheuvel, voor velen beter bekend als het "McGregor terrein". Er zitten zeer veel haken en ogen aan dit plan en ons belangrijkste bezwaar is de verkeersveiligheid.

Als de gemeente haar zin krijgt moeten straks alle auto's en fietsers via het smalle pad tussen ons clubhuis en de Hoofdstraat naar Shinty komen. Dit leidt tot gevaarlijke situaties, met name voor onze jeugdige fietsers. We hebben een verkeersdeskundige naar het plan van de gemeente laten kijken en zijn conclusie is helder: de voorgestelde situatie leidt tot verkeersonveilige situaties, waarbij vooral de (jeugdige) fietsers in de knel komen. We hebben enkele gemeenteraadsleden de situatie ter plekke laten bekijken en zij kwamen tot dezelfde conclusie: "Dit moet je niet willen".

Bovendien denken we dat we een goed alternatief kunnen bieden. Het grasveld achter het tweede kunstgrasveld kan prima tot een volwaardige parkeervoorziening worden ingericht. Met behulp van natuurvriendelijke oplossingen kan de huidige modderpoel worden omgezet tot een uitstekende parkeervoorziening waar we onze bezoekers op een fatsoenlijke manier kunnen ontvangen. We hebben een ecoloog hiernaar laten kijken en hij kan geen bezwaren bedenken. Sterker: in zijn opvatting gaat de natuur er op vooruit en begrijpt hij eigenlijk niet waarom dit niet eerder is gedaan.

Wij begrijpen niet waarom de gemeente wil vasthouden aan het onveilige plan en ons alternatief niet serieus neemt. Om de gemeente te dwingen om Shinty wel serieus te nemen, doe ik dus een beroep op alle leden. Kom maandag 18 december naar het gemeentehuis, zodat we onze stem kunnen laten horen!

We verzamelen maandagavond om 19.30 uur op het parkeerterrein van de Albert Heijn tegenover het gemeentehuis in Doorn. In optocht gaan we naar het gemeentehuis waar we symbolisch een ‘aangereden fiets’ zullen overhandigen aan burgemeester en wethouders. 

Ben je van plan te komen, meld je dan aan via de Shinty app (Tab Meer…  / Evenementen) of via de Shinty Facebook pagina (Evenementen). Dan kunnen we een inschatting maken van de opkomst.

Shinty is de grootste sportvereniging van de Utrechtse Heuvelrug en dient een groot maatschappelijk belang en we laten niet zomaar over ons heen lopen!

Tot de 18e! 

Ido de Geus
Deel op:

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]