header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Het uittenue: wanneer wel en wanneer niet?

Nieuws afbeelding 16-1-2018 Shinty beschikt nu over een officieel uittenue: een rood shirt met groene bies én rode sokken. Het is nog niet voor iedereen helemaal duidelijk wanneer het uittenue moet worden gedragen. Daarom nog even op een rijtje wanneer het uittenue wél en wanneer het niet moet worden gebruikt. 

Rood shirt én rode sokken
Het uittenue bestaat uit een rood shirt én rode sokken. Het uitshirt krijg je van de club, dit is verrekend in de contributie. De rode sokken moet je zelf aanschaffen in de Shinty webshop of in de winkel bij Van den Berg Sport 2000. 

Wanneer draag je het uittenue?
De KNHB heeft regels opgesteld voor het dragen van een uittenue. Wanneer de shirts van twee teams qua kleur erg op elkaar lijken, is het uitspelende team verplicht het shirt aan te passen. Het rode uitshirt moet dus gedragen worden als er uitgespeeld wordt bij een tegenstander met een wit of donkergroen shirt. In onze regio zijn dat onder meer Phoenix, Voordaan, Huizen, Eemvallei, Naarden, Soest, Kampong en Gooische. Maar niet alleen het shirt moet een afwijkende kleur hebben, ook de sokken van de twee teams mogen niet dezelfde kleur hebben. Het uitspelende team moet dus ook de sokken aanpassen. 

Melding app/website
Bij de uitwedstrijden waar een team geacht wordt het uittenue te dragen, wordt dit vermeld in het wedstrijdschema op de website/app. Let daar dus goed op! Neem bij bij twijfel altijd het rode shirt en de rode sokken mee bij uitwedstrijden. 

Wanneer draag je het uittenue niet?
Op het moment dat een team graag een keer in het uittenue wil spelen zonder dat daar direct noodzaak voor is, moet er goed worden nagegaan of het tenue van de tegenstander zich daartoe leent. Het kan niet de bedoeling zijn dat er juist door het uittenue verwarring ontstaat. Dus wanneer de tegenstander een rood shirt draagt, is het niet handig om in het uittenue te spelen. 
Deel op:

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]