header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jongste Jeugd

Teamsamenstellingen Jongste Jeugd seizoen 2018-2019

Nieuws afbeelding 3-6-2018 Het einde van het seizoen nadert al weer met rasse schreden. Wat is het een leuk seizoen tot nu toe geweest! Met veel hockey plezier, enorme ontwikkeling van de techniek van de kinderen en een hoop enthousiaste en betrokken ouders.  Ondertussen zijn we ook al weer bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Graag schetsen we jullie een beeld hoe dit proces eruit ziet. 

Begin mei komen we als Technische Commissie Jongste Jeugd voor het eerst bij elkaar om te spreken over de teamsamenstellingen. Op dat moment weten we namelijk wie er opgezegd hebben en kennen we de aantallen op de wachtlijst per leeftijdscategorie. Met deze informatie maken we een eerste opzet voor het aantal teams en spelers voor het komend seizoen, waarbij we er altijd naar streven om teams te creëren die niet te klein en niet te groot zijn. Als voorbeeld: in de F2 waar 3 tegen 3 gespeeld wordt is de ideale teamgrote 8 spelers, elk team heeft dan 1 wissel en zo komen de kids voldoende toe aan hockey. We kijken dan nog niet naar namen. 

Met deze opzet gaan we een doorrekening maken samen met de TC Jeugd. Wat betekent deze opzet voor de bezetting de komende jaren tot en met de jeugd categorieën (D t/m A-Jeugd)? Dit doen we omdat we op Shinty te maken hebben met beperkte veldcapaciteit voor trainen en wedstrijden. We kunnen helaas niet zomaar iedereen van de wachtlijsten toelaten. Als deze doorrekeningen zijn gedaan, weten wij voor de Jongste Jeugd met hoeveel spelers en teams we het volgende seizoen kunnen gaan spelen en worden de kinderen op de wachtlijst geïnformeerd of er wel of niet een plek beschikbaar komt om bij Shinty te komen hockeyen. We streven er altijd naar deze stap eind mei af te kunnen ronden. 

De volgende stap is coachgesprekken. Door de lijnco’s wordt samen met de coaches en op basis van de door de coaches en trainers ingevulde TIPS-formulieren de ontwikkeling van elke speler/speelster tijdens het afgelopen seizoen besproken. Dit is voor ons waardevolle input. Niet alleen voor de teamsamenstellingen, maar ook als feedback op wat goed gaat en wat beter kan bij trainingen en/of begeleiding van de jongste jeugd. Na de coachgesprekken kan er begonnen worden met de uiteindelijke teamsamenstelling. 

Voor meer details over hoe we de teamsamenstelling doen, verwijzen we graag naar het document in de bijlage. 

De tijdslijnen voor dit proces zijn dit jaar als volgt:
-          1e opzet en doorrekening                            t/m 1 juni
-          Informeren wachtlijsten                              tussen 4 en 8 juni
-          Coachgesprekken                                        28 mei t/m 13 juni
-          Communicatie teamsamenstellingen          23 juni

Wij hopen inzichtelijk te hebben gemaakt hoe de indelingsprocedure binnen de Jongste Jeugd plaatsvindt en wensen alle kinderen en ouders veel hockeyplezier toe! 

Met sportieve groet,  

Jos Tielemans
Technische Commissie Jongste Jeugd
Bijlage Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]