header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Een impuls voor de jeugdopleiding van Shinty?

Nieuws afbeelding 10-9-2018
Beste clubgenoten,

Regelmatig zie ik op de club, in de middaguren, jongens of meisjes gezellig een balletje slaan op de hockeyclub. Herstel balletjes! Meestal zijn het tientallen ballen die aanwezig zijn bij zo’n sessie. Meestal meer dan een trainer van Shinty tot zijn of haar beschikking heeft.

Op de vraag of de ballen dan zelf aangeschaft zijn wordt er steevast hetzelfde antwoord gegeven. "Nee joh, gevonden op en rond de club” (of de golfbaan). Kennelijk wordt deze beschouwd als een ‘res nullius’, een roerende zaak die aan niemand toebehoort. Eenmaal bezitter van de "res nullius”, verkrijgt men direct het eigendom. Makkelijk verkregen!

Ik durf de stelling aan dat er in totaal enkele honderden ballen in huishoudens van (niet-)leden aanwezig zijn die op, naast of van de velden van Shinty afkomstig zijn. Dringend verzoek aan eenieder om, indien aanwezig, deze te retourneren aan de speciaal daartoe ontworpen, hypermoderne, ballenverzamelaar (zie foto). Deze is te vinden in de hal van het clubhuis en te herkennen aan de rode bovenkant. Een fantastische impuls voor onze jeugdopleiding kan het gevolg zijn: wij kunnen de ballen namelijk verdelen onder de trainers. Meer ballen houdt in dat men meer en beter kan trainen. Er hoeft namelijk minder tijd te worden besteed aan het verzamelen van de ballen.

Dank voor de medewerking!

Michael Löwenthal

Deel op: