header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Van onze nieuwe voorzitter: Xavier van den Thillart

Nieuws afbeelding 8-1-2019 Afgelopen maandag 7 januari ben ik tijdens de Bijzondere Algemene Leden Vergadering van Shinty verkozen tot jullie nieuwe voorzitter! Ik ben ongelooflijk trots dat ik deze mooie rol mag gaan vervullen. Graag wil ik jullie meenemen in wie ik ben en waar ik voor sta. 

Mijn naam is Xavier van den Thillart. Ik ben 47 jaar. Ik ben getrouwd met Annemarie en heb drie kinderen: Roosmarie van 17 jaar, Tijl van 12 jaar en Fleur van 10 jaar oud. Ik ben mijn gehele leven al betrokken bij de hockeysport. Van Den Bosch, MOP, Leonidas en HIC naar uiteindelijk Shinty. 

Sinds een jaar of drie ben ik betrokken bij Shinty waar ik de eervolle taak heb om de MA4 (team van Roosmarie) te coachen. Zelf speel ik in Heren Veteranen C. Mijn zoon is keeper op een andere club. Onze vrije tijd draait behoorlijk om hockey!

Eind 2018 ben ik door meerdere mensen benaderd of de rol van voorzitter van Shinty niets voor mij zou zijn. Hoewel ik in het verleden meer vrijwilligersrollen heb vervuld, moest ik hier even over nadenken. Zolang loop ik nog niet rond bij Shinty. 

Doorslaggevend is geweest dat ik een echte familyman ben en ik dat bij Shinty ook terug zie. Vaders, moeders en kinderen die samen veel plezier beleven op en rond het veld. Dat maakt mij gelukkig. Echter, ik zie ook dat onze club aan de vooravond staat van veranderingen en daar maak ik graag onderdeel vanuit. 

Mijn persoonlijke ambitie met Shinty is om samen met het bestuur een gezonde club te besturen met de juiste mix aan leden. Een van mijn motto’s is fun makes it run. Dat lijkt een open deur, maar als we samen plezier hebben gaat alles makkelijker. Dat plezier voel ik bij Shinty, maar kan nog sterker! Er is ruimte voor meer fun. Een mooi voorbeeld vind ik het familietoernooi, het plezier wat je daar met elkaar ervaart als families is enorm. Familie is voor in deze een rekbaar begrip, want mijn familie-team bestond die zondag uit 20+ familieleden die letterlijk gezien geen enkele familie zijn!

Onze club is groot, vooral het aantal jeugdleden is enorm. Met al die jeugdleden barst onze club uit zijn voegen. Daarnaast loopt het aantal senioren terug. Mooie initiatieven zoals Sevens moeten daarin het tij keren. Wat vooral belangrijk is, is de balans tussen junioren en senioren. Hoe zorgen wij ervoor dat als de jeugd 18 wordt ze ook blijven spelen? Hoe zorgen we ervoor dat het aantal senioren weer groeit. Voor de korte termijn is dit het belangrijkste vraagstuk.

Voor de langere termijn is van belang om visie te hebben waar wij als club naartoe willen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Blijven we hier op deze locatie waar groei niet meer mogelijk is of gaan we samen verder met clubs uit de regio? Een andere locatie wellicht? Ik heb daarop de antwoorden niet, maar dat zijn wel vragen die op de langere termijn beantwoord moeten worden en waar wij visie op moeten ontwikkelen.

Ik spreek overigens steeds over wij en dat is het laatste wat ik graag wil delen over mijzelf. Ik ben een teamspeler, daarom houd ik ook zo van hockey. Maar ook mijn leiderschapsstijl is als zodanig te omschrijven. Ik houd van dienend leiderschap. Dit betekent voor mij dat ik ondersteunend ben aan het bestuur en alle commissies. De mensen in het bestuur en de commissies zijn de experts op hun gebied, niet ik. Vandaar dat ik graag dienend ben aan hen door te verbinden. 

Kortom door fun verbinden en samen nadenken over onze toekomst! Ik heb er zin in! Heb je vragen of suggesties laat het mij weten!

Xavier van den Thillart
[email protected] of 06- 83115661 
Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]