header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jongste Jeugd

Trainingslid jongste jeugd

Nieuws afbeelding 8-7-2019

Sinds de ALV van 26 juni jl. kennen we de mogelijkheid bij de jongste jeugd om trainingsleden aan te nemen. Met behulp van dit artikel willen we graag duidelijkheid geven waarom we dit doen en hoe dit in z’n werk zal gaan.

De afgelopen jaren hebben we de trend zien ontstaan in de F1 en zeker in de F2 jeugd dat kinderen een overstap maken naar een andere sport. Niet omdat ze hockey niet meer leuk vinden, maar omdat ze graag ook een keer een andere sport willen doen. Vaak zien we ook dat deze kinderen zich na een of twee jaar weer aanmelden bij Shinty om toch weer te komen hockeyen. Dat is natuurlijk fantastisch. En dit levert de technische commissie jongste jeugd 2 uitdagingen op: 1) hoe zorgen we er voor dat de kinderen die terugkomen zo snel mogelijk weer aanhaken qua hockey ontwikkeling bij hun leeftijdsgenoten en 2) onzekerheid over de aantallen spelers voor de komende seizoenen. Dit laatste is met name lastig als je te maken hebt met een kleinere lichting. Bijvoorbeeld een lichting met 22 spelers in de E6 betekent 3 teams (1x 8 en 2x7) en betekent in de E8 2 teams van 11. Dit laatste aantal vinden we vanuit het beleid een te groot aantal spelers in 1 team in de E8. Kinderen komen dan te weinig aan spelen toe. Beide elementen tellen even zwaar.

 

Uit gesprekken met verschillende ouders van kinderen die (tijdelijk) kiezen voor een andere sport is gebleken dat het aanbieden van een trainingslidmaatschap een prima invulling kan zijn om toch te blijven hockeyen. Daarom heeft de TC jongste jeugd het voorstel gemaakt voor dit trainingslidmaatschap en heeft de ALV hiermee ingestemd.

Deze nieuwe vorm van lidmaatschap geeft de kinderen (en hun ouders) de flexibiliteit om al dan niet tijdelijk voor een andere sport te kiezen zonder de aansluiting met hun hockeyende leeftijdsgenoten te verliezen en het geeft de lijncoördinator van de betreffende lijn de mogelijkheid de continuïteit in de eigen lijn beter invulling te geven.

 

Wat betekent het trainingslidmaatschap jongste jeugd:

  • het trainingslid mag deelnemen aan alle trainingen van betreffende lijn (F1/2 1x per week, E6/8 2x per week)
  • het trainingslid mag niet deelnemen aan wedstrijden, hiervoor is aanmelding bij de KNHB noodzakelijk en dat is alleen onderdeel van het volledige lidmaatschap
  • trainingsleden worden ingedeeld bij een vast team waar ze mee samen trainen

Wat zijn de voordelen van een trainingslidmaatschap:

  • het kind blijft zich hockey technisch ontwikkelen, waardoor aansluiting met leeftijdsgenoten bij terugkeer in de hockeysport makkelijker is
  • trainingslid zijn levert 1 punt op de wachtlijst van betreffende lijn op gedurende het seizoen dat het kind trainingslid is en het seizoen daarna
  • de lijncoördinator van de betreffende lijn is beter in staat de continuïteit in de eigen lijn invulling te geven

Net als bij een volledig lidmaatschap is het niet zo dat er automatisch plek is om als trainingslid toegelaten te worden. Dit heeft te maken met de maximale veld- en trainers capaciteit. De lijncoördinator van de betreffende lijn zal altijd in overleg met het Hoofd technische zaken Jeugd en de coördinator Jongste Jeugd van de technische staf bepalen of en hoeveel trainingsleden er voor de betreffende lijn toegelaten kunnen worden.

Aanmelden als trainingslid kan via het formulier op de website. Als het kind voor het eerst lid wordt van Shinty worden de normale aanmeldingskosten in rekening gebracht. Als het kind het voorgaande seizoen lid is geweest en er is tijdig opgezegd voor het komende seizoen en/of aangegeven dat het kind het volgend seizoen graag trainingslid wordt, is de aanmelding kosteloos. Voor tijdigheid van opzeggingen wordt het hiervoor algemeen geldend beleid toegepast.

Mochten er nog vragen zijn over deze nieuwe vorm van lidmaatschap, benader je lijncoördinator of stuur een mail naar [email protected].


Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]