header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Corona-update: maatregelen verlengd tot 28 april, KNHB onderzoekt alternatieven voor afronden competitie vanaf mei

Nieuws afbeelding 31-3-2020

 

Update 31 maart 2020, 19.50 uur

De KNHB volgt sinds het begin van de coronacrisis de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF. Op basis van de vandaag gecommuniceerde richtlijnen van de overheid en het RIVM heeft de KNHB daarom helaas moeten besluiten de wedstrijden in alle competities voor dit seizoen 2019-2020 wederom uit te stellen.

Competities
De periode waarin de competities alsnog op het veld beslecht kunnen worden in dit hockeyseizoen is – in beschikbare wedstrijddagen gemeten – niet groot meer. De KNHB onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn om de competities wellicht op alternatieve manieren in mei/juni/juli af te ronden, dan wel andere alternatieve (competitie)formats voor een kortere periode op te zetten. Ons doel is om, wanneer de omstandigheden dat in de loop van mei zouden toelaten, het mogelijk te maken een aantal weken op de verenigingen te hockeyen. Op die manier willen we hockeyers en verenigingen alsnog een mooie periode vol hockey laten beleven. Daar zetten we nu onze energie, kennis en creativiteit op in. Zodra we de mogelijkheden concreet in kaart hebben, volgt een update aan alle verenigingen.

Op dit moment gaat het er echter vooral om er gezamenlijk voor te zorgen dat we de verspreiding van het coronavirus voorkomen en dat de mensen die zorg nodig hebben die zorg ook kunnen ontvangen. We rekenen daarom op het begrip van alle hockeyers en verenigingen en hopen dat iedereen richting de zomer alsnog met veel plezier op de verenigingen terecht kan.

Maatregelen verlengd tot en met 28 april
Voor de volledigheid wijzen we je er op dat alle eerder genomen maatregelen (bijvoorbeeld niet trainen en clubhuizen gesloten) van kracht blijven en verlengd zijn tot en met 28 april.

 


Update 24 maart 2020, 11.05 uur


De Nederlandse regering heeft op 23 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Het verbod om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden, open te stellen, staat nog tot en met 6 april.


 

NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat een en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities. De KNHB blijft de richtlijnen van het RIVM volgen, net als de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF. Zodra we meer informatie hebben, zullen we dit vanzelfsprekend delen op onze website en met de verenigingen.


Update 15 maart 2020, 17.30 uur

Tot 6 april geen hockeycompetitie in heel Nederland


 Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 6 april. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.


Geen hockeyactiviteiten, clubhuizen dicht
De Nederlandse overheid heeft zondagmiddag 15 maart besloten dat alle sportverenigingen/complexen in Nederland hun deuren moeten sluiten, in elk geval tot en met 6 april. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor alle hockeyverenigingen.

Eerder al vroeg de KNHB de hockeyverenigingen met klem om per direct alle hockeyactiviteiten (trainingen, bijeenkomsten etc) af te gelasten, ook als deze bijeenkomsten/trainingen minder dan 100 personen betreffen. Het spreekt voor zich dat ook de door de KNHB georganiseerde activiteiten gedurende dezelfde periode geen doorgang vinden. De teamactiviteiten van de Nederlandse Elftallen Dames/Heren en andere nationale selectieteams zijn eveneens afgelast.

Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. De KNHB ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laat de KNHB zich adviseren door het RIVM en NOC*NSF.

EHL Final 8 uitgesteld


De Europese Hockey Federatie (EHF) heeft inmiddels besloten de Euro Hockey League Final 8 die van 9 tot en met 13 april gespeeld zou worden, uit te stellen. Het toernooi zou plaatsvinden op de velden van de Amsterdamsche H. & B.C.. Ook het gekoppelde jeugdevenement, de ABN AMRO EHL U14 is uitgesteld.


Site KNHB


Op de site van de KNHB lees je de meest recente berichtgeving: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie


-------------------


Komend weekend geen competitie voor Brabantse teams (update 11 maart)


De KNHB heeft besloten alle wedstrijden van teams die uitkomen voor een Noord-Brabantse vereniging af te gelasten tot en met zondag 15 maart. Dit is naar aanleiding van de ontwikkelingen in Noord-Brabant en het advies van NOC*NSF aan alle sportbonden om gevolg te geven aan de oproep van de Veiligheidsregio’s.


Door de burgemeesters van de veiligheidsregio’s zijn in Noord-Brabant evenementen met meer dan 1000 mensen verboden en bovendien is de organisatoren van samenkomsten met minder dan 1000 mensen gevraagd ook te overwegen deze af te gelasten.


Inhalen op later tijdstip


De maatregel die voor de betreffende teams is genomen ongeacht niveau en competities. Daarbij gaat het om ongeveer 2000 wedstrijden, waaronder ook de Hoofdklassewedstrijden en de Bekercompetitie. Alle wedstrijden die de komende dagen op de planning staan voor Brabantse teams worden op een later tijdstip ingehaald. De KNHB komt per competitie zo snel mogelijk met de inhaaldata.Beide rolstoelcompetities (E- en H-hockey) komend weekend afgelast


Vanwege de kwetsbaarheid van de doelgroep die deelneemt aan de beide rolstoelhockeycompetities (E- en H-hockey) heeft de KNHB daarnaast besloten deze competities in zijn geheel tot nader orde af te gelasten.


Overige competities gaan door


Op dit moment is er echter geen reden om andere hockeywedstrijden/evenementen af te gelasten. De KNHB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF. Iedereen die geen klachten heeft en niet uitkomt voor een vereniging uit Noord-Brabant kan de komende dagen gewoon deelnemen aan hockeyactiviteiten in Nederland. De KNHB gaat er op basis van de informatie en adviezen van het RIVM van uit dat samen sporten, mits met aandacht voor extra hygiëne, binnen de richtlijnen, adviezen en oproepen van de gezondheidsautoriteiten valt. De hockeybond vindt het daarbij zeer belangrijk te benadrukken dat alle hockeyers en hockeyfans de adviezen met betrekking tot de basishygiëne (RIVM) en de sport specifieke adviezen (KNHB) hieronder goed doornemen. Dit advies deelt de KNHB ook met de verenigingen.


Basis hygiëne


De KNHB raadt alle hockeyers en hockeyfans aan extra te letten op de basis hygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:


De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

* Was je handen regelmatig

* Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

* Gebruik papieren zakdoekjes


Op maandagavond 9 maart is er een nieuwe maatregel bijgekomen en wordt opgeroepen om geen handen meer te schudden. Op de website van het RIVM vind je de laatste informatie.


Aanvullend advies KNHB


Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne adviseerde de KNHB al eerder bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken. KNHB adviseert het volgende:


* Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake.

* Wens de tegenstander succes door middel van bijvoorbeeld een yell.

* Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handshake.

* Het blijft belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken.

* Zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt.

* Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

* Maak je gebruik van wisselende strafcornermaskers, haal er dan een desinfecterende doek overheen voordat je deze opzet als iemand anders het masker voor jou gebruikt heeft.
Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]